Kalandozások Európában 3D-ben- Pécs 1., Pécs 2. csoportok

2021. februárjában került folytatásra a tavalyi tanévben már megkezdett 3D projekt a Pécsi Közösségi Házban. Idei projektsorozatunkhoz megfelelően, mely a „Kalandozások Európában” címet viseli, az Alapítvánnyal kapcsolatos európai országokat, és azok nevezetességeit hívtuk életre nyomtatónk segítségével. Munkánk célja egy olyan innovatív, tanulást segítő eszköz létrehozása, mely egyszerűbbé és érdekesebbé teszi Európát érintő tanulmányainkat, hasznos szerepet tölthet be földrajz, történelem és nyelvi órákon egyaránt. Az elkészítés során felosztottuk egymás között Európa látképét, valamint Anglia, Németország, Erdély, Felvidék, Délvidék és Horvátország monumentumait. A tervezések már február óta zajlanak, ez idő alatt igazán hatékony munkát végeztünk, hiszen legutóbb már kezünkbe is vehettük kontinensünket.

„Így láttuk mi…”

„Az elmúlt években igazán megszerettem a 3D nyomtatást, emiatt nem volt kérdés, hogy én is részt veszek a munkálatokban. Rendkívül izgalmas volt megalkotni Európát, alig várom, hogy egyben láthassam, mit is csináltunk.” Barkóczy Zsombor, Pécs 2-es csoport

„Érdekes volt más szemszögből nézni Európa híres épületeit, megtervezni azokat úgy, hogy még sosem láttuk élőben. Nagyon érdekes volt a tervezés, csak a kreativitásom szabott határt a munkának.” Demerácz Lili, Pécs 2-es csoport

„Nem volt korábban tapasztalatom a 3D tervezéssel, illetve nyomtatással, viszont nagyon pozitív volt az egész folyamat, tervezés, amit a többiekkel csináltunk ez alatt a 4-5 hónap alatt. Úgy gondolom ez egy igazán érdekes projekt, szerintem másoknak is megjön hozzá a kedve.”  Flibert Virág, Pécs 2- es csoport