Kamaszkor körül

Október elsejét a Jászberényi Közösségi Házban a Jászság 1-es csoport legfiatalabbjaival töltöttük. A közös ebédfőzés után már jóllakottan folytattuk a délutánt. Játékosan beszélgettünk komoly dolgokról, amik a korosztályukat érintik. Olyan témák kerültek elő, melyekről beszélgetve, azokra felkészülve talán a későbbi meggondolatlan eseményeket, akár traumákat sikerül megelőzni. Legalábbis szeretnénk, ha így lenne. Beszélgettünk például a különböző függőségek kialakulásáról, arról, hogy milyen nagyon fontos az, hogy kikkel barátkoznak és miért, mit jelent a bizalom, kihez fordulhatnak, ha baj van. A gyerekek rendkívül nyitottak voltak és bátran kérdeztek érzékenyebb témákban is.  Nagyszerű élmény volt velük lenni, és bízunk abban, hogy sikerült lefektetnünk azokat az alapokat, amelyre majd további előadásokkal és interaktív beszélgetésekkel mi is hozzájárulhatunk, hogy minél biztonságosabban élhessék a mindennapjaikat.

Kispál Kitti J3-as csoport és Zsombók Lídia J1-es csoport Semmelweis Egyetem hallgatói