Kárpát-medencei Tehetségnap 2018.

Kárpát-medencei Tehetségnap 2018.

A mai nap (március 24.) az ünneplésről, és az elismerésről szólt. Sor került a „Felfedezettjeink 2018. pályázat eredményhirdetésére, valamint a díjazottak bemutatkozására. Kovácsné Nagy Emesétől a sokszínű tehetséggondozásról hallgathattunk értékes gondolatokat. Intézményük mottója „Mindenki jó valamiben”,  példaértékű. Beszédében azt hangsúlyozta, hogy a jó pedagógusnak, és szakembernek ezt kell megtalálni egy-egy diákban, majd erősítenie, bátorítania, segítenie kell, hogy kiegyensúlyozott, boldog felnőtté válhasson. Felhívta a figyelmet az előítélet mentes szemléletmód fontosságára.

Ezt követően a Magyar Tehetség Nagykövete címek átadása és a Tehetségek Szolgálatáért életműdíjak, valamint az éves díjak átadása következett.

A 2017/2018-as tehetségpont akkreditációban négy Közösségi Házunk: Pécs, Nagybajom, Szeged és Jászberény vett részt. A munkánkat elismerő okleveleket -miszerint A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által Akkreditált Kiváló Tehetségpontokká minősítették Tehetségpontjaikat- e jeles nap alkalmából vehettem át. Bálint- Orsós Andrea, mentor