KEZDD EL-környezetvédelem

A Duna-Dráva Nemzeti Park honlapján találtunk egy felhívást, mely remek alkalmat adott arra, hogy a tervezett kirándulásunkat hasznosabbá tegyük:

„Kedves Természetbarátok, Túrázók!

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a kikeleti hóvirág védetté nyilvánításának 15. évfordulója alkalmából egy természetvédelmi akcióban való részvételre hívja Önöket. A kikeleti hóvirág előfordulásáról rendelkezésre állnak adatok, ám ezek pontosításához, kiegészítéséhez kérjük szíves közreműködésüket. A „Hol virág? – Hóvirág!” applikáció alkalmazásával Önök is szerves részeseivé válhatnak a természetünk védelmének, és akár egy nyereményjátékban is részt vehetnek. Az akció célja, hogy felmérjük hazánk hóvirág állományát és térképen is megjelenítsük hol, mekkora számban van jelen a mindenki által ismert és szeretett növény.”

Szombaton délelőtt elindultunk egy Nagybajom melletti kis erdőbe hóvirág keresésre. Nem voltunk benne biztosak, hogy találunk, de egy hosszú séta és szemétszedés után végre rájuk bukkantunk. Az erdő mélye felé már egyre több volt. Fotókat készítettünk róluk és ezeket feltöltöttük egy alkalmazásba, hogy mások is láthassák. Ezután megnéztünk egy kicsi, de gyönyörű patakot, ami körül rengeteg hóvirág volt. Szerencsére a téli időjárás kegyes volt hozzánk és mindannyian élvezhettük a túrát. A hóvirágok feltérképezése mellett még szemetet is tudtunk szedni. Horváth Katalin, Nagybajom 3-as csoport

Kirándulásunk végeztével Gelencsér Marci tartott élménybeszámolót Guadelupe-i kirándulásáról. A Munkácsy Mihály Gimnázium szervezésében, Marci és pár társa abban a kivételes helyzetbe került, hogy elutazhatott a Karib-térségben, hogy környezetvédelmi ismereteit bővítse. Élménybeszámolójában megemlítette a különleges ételeket és szebbnél szebb természeti látnivalókat.