Kincsem

Kincsem

Ma lehetőségünk nyílt arra, hogy megtekintsük az egyik legnagyobb költségvetésű magyar filmet; mely a „Kincsem” címet kapta.

Mielőtt még bármibe belekezdtünk volna a csoport összeült egy kis mentori beszélgetésre. Többek közt megosztottuk gondolatainkat a magyar filmművészet jelenlegi állapotáról, melyről szinte bizton állíthatjuk, hogy újra „aranykorát” éli a magyar filmművészet. Szó esett arról is, hogy ki mit vár a filmtől, valamint egy két háttér információt is megtudtunk. Következett a film. Hihetetlen volt. Felülmúlta minden elvártunkat hisz tudni kell, elég szkeptikusak voltunk vagyok a magyar filmek terén. Azonban ez a film alapjaiban rengette meg minket. Elképzelhetetlen jelenetek, lélekig hatoló színészi alakítás, speciális effektek tömkelege, és minden, amiről azt hittünk, hogy a hazánkban képtelenség megvalósítani. A rendező Herendi Gábor azonban, kicsit hű maradt a Valami amerikás stílushoz, valamint az alkotás tartalmazott egy-két, ahhoz a korhoz mérven eltérő futurisztikus utalást.
Mindent egybevéve azonban az egyik legjobb idei alkotást tekinthettük meg, mely biztosan kiemelt helyet kap emlékeink között. Ihász Dániel, Kaposvár 3-as csoport