Kipróbáltuk a Bulikonyhát

Kipróbáltuk a Bulikonyhát

Február 27-én a Szeged 2-es csoport ellátogatott a Bulikonyhára. Ez egy olyan hely ahol bárkit megtanítanak főzni, ha szeretné. Ahogy beléptünk az épületbe egy csodálatosan berendezett konyha fogadott minket és Anita néni.

Ő körbevezetett és elmondta mi fog történni. Voltak ám segítői is az egyik Gábor aki egy igazi séf a másik pedig a Mosogatós fiú akinek a neve nem derült ki mert végig így hívtuk. A nagyok közül csatlakozott még hozzánk Peti aki szakácsnak tanul szeptembertől, Nóri aki szintén segíteni fog nekünk a későbbiekben is a főzésnél.

Anna és Szabi fényképező gépekkel csináltak rólunk fotókat, amíg mi dolgoztunk, ja és elvittük Peti bácsit a mentorunkat is hogy irányítsa a fotós stábot és letesztelje amit főztünk.😉

 

A séf bevezetésével krumplit hámoztunk, amiből krumplipüré lett. Eközben a fiúk csirkemellet daraboltak, amit utána megforgattunk lisztbe, tojásba és összemorzsolt cornflakes-be aztán a sütőben puhára sütöttük.

Amíg sült elkészítettük az édes-pikáns ízű szószt illetve a deszertet, ami kókuszgolyó volt csokiba mártva. Miközben főztünk nagyokat nevettünk magunkon és egymáson.

Szuper jó hangulatban elkészült a vacsora. Megterítettünk és megettük, amit főztünk. Gábor séf is megkóstolta és azt mondta szuper szakács palánták vagyunk.

Már alig várjuk a következő főzést a Bulikonyhán.😍

Petrovszki Ramóna, Szeged 2-es csoport

Köszönjük a Bulikonyha vezetőségének a lehetőséget.