Kis-mentorok tapasztalatai a Gólyatáborról

Kis-mentorok tapasztalatai a Gólyatáborról

Köszönjük ezt a nagyszerű lehetőséget és a megelőlegezett bizalmat, amit kis-mentorként az Alapítványtól kaptunk.

Bátran ki merem jelenteni, hogy a kis-mentor csapatunk, és úgy gondolom az újonnan beválogatott „gólyák” is egy felejthetetlen öt napot tölthettek el ebben a közegben. Személy szerint nagyon megtetszett ez a cselekvéskör főleg a délutáni sport, reggeli tornák, sorverseny, amikből jelentősen kivettem a részem, valamint fantasztikus érzés volt látni őket és merengeni a mi első táborozásunkon, hogy vajon mi is ilyen ügyesek, okosak, kreatívak és talpraesettek voltunk-e. Remélem jól be tudtuk vezetni a kicsiket az Alapítvány „rendjébe” és sikerült valamilyen szinten bemutatni milyen is ez a „Csányis” életforma. Ezek mellett mi is rengeteget tanultunk a piciktől és betekintést nyerhettünk úgymond egy tábor kulisszái mögé. Bízom benne, hogy a mentoroknak kellőképpen segítségére voltunk, annak ellenére, hogy először kis mentorkodtunk. Remélem, hogy hátralévő Csányis éveim alatt lesz még lehetőségem új gyerkőcöket bekapcsolni az Alapítvány vérkeringésébe. Mindnyájuk nagyon belopta magát a szívembe, ezért bizakodom újonnan szerzett kis barátaim minél előbbi viszont látásában.

Szabó Gábor

Pécs1

Éppen, hogy megérkeztünk Kaposvárra, már is hiányzik a három kis csoport. A nyüzsgés, a beszélgetés, az ide-oda futkosás, a kis bandázások, és legfőképp a közös programok, játékok amik iszonyatosan jó hangulatban teltek a tábor elejétől egészen a végéig.

A gólyatábor első napján izgatottan vártunk Szabó Gábor pécsi kis- mentorral, hogy milyenek lesznek a csoportok és harmadik mentortársunk a szegedi Sebők Marci.

Érkezés után mindenki elfoglalta a saját szobáját majd később ebédeltünk és mindenki bemutatkozott. A tábor során úgy érzem megtanultam türelmesnek lenni és jól kezelni a gyerekeket. Tele voltunk jobbnál jobb programokkal, voltunk kalandparkban, kötélpályán, lovasbemutatón, egyik délután lovas kocsival elmentünk egy a közelben lévő faluba ahol nagyon finom házi lángost ettünk és megnézhettük az ott tenyésztett állatokat. A gyerekeknek minden nap volt tanulásmódszertan órájuk, dráma órájuk és amikor az idő engedte úszhattak is. Nekem a legnagyobb élményem az volt, hogy táncot taníthattam a gyerkőcöknek amit az utolsó nap nagyon szépen előtudtak adni. Az elején kicsit nehézkesen ment mert a fiúk többsége nem nagyon szeretett volna táncolni, és aztán már az első próba után letámadtak, hogy mikor táncolunk még. Így hát szabadidőnkben általában táncoltunk vagy valami más sportot űztünk. A benyomásaim a gyerekekről nagyon nagyon jók és pozitívak. Hihetetlenül jó képességű tehetséges gyerekek egytől-egyig mindenki. Úgy érzem, hogy ez alatt az öt nap alatt igazán nagyszerű csapatokká kovácsolódtak. Én szó szerint megszerettem őket. Amikor reggelente jöttem ki a szobámból és egyből ölelések tömkelege fogadott..  azok az őszinte, mindenféle hátsószándék nélküli ölelések és az a szeretet ami belőlük árad.. fantasztikusan jó érzés. Az összes feladatban mindenki kivette a részét és jól érezte magát. Amikor figyelni kellett figyeltek. A tábor vége fele ez már kevésbé volt jellemző, de talán ez nem is baj. Teljesen jól összeszoktak. Ez a gólyatábor egy kimagaslóan jól megszervezett csapatépítő tréning volt. Nagyon örültem, hogy részt vehettem, segíthettem, együttműködhettem a mentorokkal és a gyerekekkel. Én erre a táborra úgy fogok visszaemlékezni ahogy nem is gondoltam volna. Már most hiányoznak a gyerekek és soha nem fogom ezt az együtt töltött öt napot elfelejteni. Nagyon szívesen részt vennék a táborban jövőre is kis mentorként. Köszönöm szépen a mentoromnak Sasának, a táborvezetőnek Piroska néninek és mindenkinek aki miatt ebben a fantasztikus élményben lehetett részem.

Balogh Nikoletta

Kaposvár 2

Nagyon jól éreztem magam a táborban. A gyerekek fantasztikusak voltak és meg tudtam találni velük a közös hangot. A programok változatosak voltak és sosem unatkoztunk. A „ki mit tud” bemutatón és a táncbemutatón jól látszott, hogy ismét rengeteg tehetséges csányissal bővültünk. Ami engem illet maradtam volna még, és elképesztő élmény volt kismentornak lenni…

Sebők Marcell, Szeged 1