Léghajó Program előadás Kaposváron

A mostani hétvégénk sem volt kevésbé érdekes és izgalmas Kaposváron, mint a hétvégi foglalkozások mindig. Elsősegélynyújtó tanfolyamon vettünk rész a kaposvári 2-es csoporttársaimmal együtt. Dr Kékes Kornél a budapesti mentősöktől azért jött el, hogy bemutassa legalapvetőbb dolgokat az elsősegélynyújtásról. Az elméleti oktatás során szó esett olyan betegségekről, amelyek sajnos gyakoriak környezetünkben: az epilepsziás rohamokról, cukorbetegségről és az alkoholról és a drogfüggőségről is. Az első segítség fontosságát is megtudtuk, és az életmentés lépéseit a gyakorlatban is kipróbáltuk, egy nagyon élethű próbababán. Azt hiszem az előadásnak e része jobban tetszett mindenkinek. Miután az oktató bemutatta az újraélesztés elvégzését, egyesével vetettük bele magunkat a feladatba. Mindent megtettünk, hogy határozottak, pontosak és gyorsak legyünk, ahogyan azt az előadásom hallottuk.  Kisiván Milán K2