Környezettudatosan élni

Környezettudatosan élni

„Szombaton önkéntesünkkel, Katika nénivel (Fülöpné Paksi Katalin) már az új évi takarékoskodásra készültünk. Egy nagyon szép malacperselyt festettünk, ebbe fogjuk gyűjteni a pénzünket. Amikor megtelik, az összegyűlt összeget a Junior kártyára tesszük. A foglalkozás során megtudtuk, hogy a Junior kártyák már újrahasznosított műanyagból készülnek. Az OTP Banknál nagyon környezettudatosak a dolgozók. Nagyon fontosnak tartják a fák ültetését, és ügyelnek arra, hogy minél kevesebb papírt használjanak. Szövegértés órán is a környezetvédelemről, a Föld védelméről olvastunk, beszélgettünk, és összegyűjtöttük a gondolatainkat erről a témáról.

A Föld haldoklik! Fuldoklik a sok szeméttől! Szemétszigetek úsznak az óceánokban! Az utcákon bokáig gázolunk a hulladékban! Úgy gondoljátok, hogy ez túlzás, hogy a csapból is ez folyik? Lehet, de a baj nagy, a probléma valós! Ha továbbra is élni akarunk a Földön, tenni is kell érte! De mit tehetek Én? Számít egy ember? Igen számít! Ahogyan az óceánokon úszó szemét szigetek is egy-egy darabból álltak össze, úgy a változást is egy-egy ember környezettudatos viselkedése is tudja formálni.

Mi is megtehetjük!

Gyűjtsük szelektíven a szemetet és hasznosítsunk újra! Komposztáljunk! Ne vágjuk ki a fákat! Ültessünk fákat! Ne pazaroljunk! Ne szemeteljünk!  Kapcsoljuk le a villanyt! Spóroljunk a vízzel! Ne dobjuk el a szemetet! Tegyük élhetőbbé a Földet!” Munkás Kevin Manó, Németh Henrietta Jászság 1-es csoport