Környezetünkért – faültetés Szentesen

„Egészség és környezet projektünkön belül fontos feladatot teljesítettünk a héten: a közösségi házunk előtti Munkácsy utcai közterületen fákat telepítettünk.

Persze a Madarak és fák napján lett volna legaktuálisabb az akció, azonban az elmúlt évek klímaváltozással kapcsolatos tapasztalatai alapján egy májusi csemeteültetés aligha kecsegtetett volna jó eredménnyel. A március 21-én és 22-én esedékes Erdők világnapja és A víz világnapja azonban szintén kiváló alkalmat adott az eseményhez és ahhoz, hogy hasznos beszélgetést folytassunk arról, miért fontosak számunkra a fák, mi a szerepe az erdőknek a Föld oxigénellátásában és a biodiverzitásban, valamint összehasonlítsuk, hogyan módosítják e növények egy urbánus környezet mikroklímáját. A gondolatébresztő elmélet után lapátot, kapát, gereblyét ragadtunk és földbe helyeztük fáinkat. A munka végét az alapos beöntözés jelentette. Az elültetett csemeték az Alföldre jellemző őshonos növényzetbe tartozó faj nemesített változatai: aranykőriseink legfontosabb jellemzője, hogy ősszel nevükhöz méltó színpompás lombozatukkal fogják megörvendeztetni az utcában járókat. Hálásan köszönjük Szentes Város Önkormányzatának és a Városellátó NKFT-nek a felajánlott csemetéket és az előkészületekben nyújtott segítséget, Héri Zoltánnak pedig a nehéz, kemény talaj kiásásában végzett munkáját! Ígérjük, hogy rendszeresen öntözzük, óvjuk fáinkat és gondjukat viseljük nemcsak saját, hanem minden szentesi örömére.” -Kovács Sándor Szentes 1. és Őzéné Törőcsik Márta Szentes 2. csoport mentorai

A Galéria itt tekinthető meg.