Közös játék, közös tanulás

Közös játék, közös tanulás

„A legifjabb jászberényi „Csányisok” egy  érdekes és izgalmas projekthéten vehettek részt. A foglalkozások, tanórák, játékok mind az „Élj okosan!” témában zajlottak.

Virággal a héten angoloztak a gyerekek, érdekes szövegértési feladatokon keresztül tanulhatták a fordítást, miközben a jelenlegi online oktatásról és annak előnyeiről, valamint hátrányairól is beszélhettek. Rolival matekoztak, ahol különféle mókás, logikai és elgondolkodtató feladatokat  oldottak meg közösen. Még akik annyira nem is szeretik ezt a tárgyat, ők is nagyon élveztek ezeket az órákat. Patrik is csatlakozott hozzánk, és közösen játékos feladatokkal is igyekeztünk bemutatni szemléletessé tenni néhány minket befolyásoló érzést. Ilyen volt az együttérzés, empátia, fájdalom, öröm. A  feladatok között az egymásra figyelés, az együttes megoldások szerepeltek a délután folyamán. A közös játékok során mindenki szót kapott, a többieknek pedig nagyon kellett koncentrálniuk, hogy megjegyezzék egymás szavait, felismerjék a másik érzéseit, mert ez is számottevő része volt a játékoknak.

Személy szerint úgy gondolom, hogy ezek a közös foglalkozások mindig nagyon építő jellegűek a kicsiknek és nekünk is, mert mindannyian formálódunk, közelebbről megismerhetjük egymást, közben a legkisebbek is igazi, összetartó csapattá kovácsolódnak, és tudják, hogy számíthatnak egymásra.” Zsombók Lídia, Jászság 1-es csoport, Semmelweis Egyetem, elsőéves konduktor szakos hallgató