Lezártuk a Szuperhős projektet

Kaposvár 1-es csoportja még tavaly kezdett bele a Makers Red Box Szuperhős projektjébe a Digitális Tudásközpontban Kaposváron. A projekt lényege, hogy a gyerekek egy saját világot alkottak, aminek – szuperhőseik által – ők lettek a főszereplői.

A program során a fiatalok dolgoztak a microbittel, az inscape prgrammal, foglalkoztak 3D-s tervezéssel, megismerkedtek a 3D nyomtatóval.

A projekt keretében készítettek egy úgynevezett storyboxot is, amely egy nagyon látványos alkotás és lényegében egy történetet mesél el.Ennek elkészítéséhez a forrasztást, a lézervágást is használniuk kellett. A storybox összeállítása nem volt egyszerű, de mindenki sikeresen megoldotta a feladatot.

A foglalkozások mindig nagyon jó hangulatban teltek és a gyerekek rengeteget tanultak ebben a néhány hónapban, amíg részt vettek a foglalkozásokon. A projektzárón mindenki bemutatta az alkotását és elmondta, hogy mi tetszett neki legjobban a projektben. Volt, aki kifejezetten szeretett forrasztani és kábelezni, de többen a karakterük kidolgozását csinálták szívesebben.

Köszönjük a kaposvári Digitális Tudásközpontnak és az ott dogozó munkatársaknak, hogy segítettek nekünk végigmenni s Szuperhősök útján.

GALÉRIA