Magyarország – Szerbia, EB selejtező

2023.10.14-én este a Csányi Alapítvány szurkolótábora kilátogatott az idei év legfontosabb tétmérkőzésére, amelyen felnőtt férfi labdarúgóválogatottunk Szerbia nemzeti csapatával mérkőzött meg az Európa Bajnokság kijutásáért. Mindkét együttes 10 ponttal vágott neki a találkozónak, ezért nem csak a presztízs miatt számíthattunk kemény mérkőzésre, hanem a tét az volt, hogy melyik csapat juthat a jövő évi németországi Európa Bajnokságra. Nagy kérdés volt, hogy a szerbek vissza tudnak-e vágni a Belgrádban elszenvedett korábbi vereségért. Ennek megfelelően már a mérkőzés előtt felfokozott hangulat várta a drukkereket a teltházas Puskás Arénában. A himnuszok előtt a magyar szurkolótábor egy különleges, minden eddiginél nagyobb és költségesebb koreográfiával készült. A nemzeti színek előtt egyszercsak Rózsa Sándor, alföldi betyár alakja emelkedett a magasba híres mondásával: „Ha mindönki úgy tösz, ahogy tönni köll, akkó mindön úgy lösz, ahogy lönni köll!” A fiúk a pályán pedig úgy „töttek, ahogy köll”, fáradhatatlanul állták a sarat a szerb támadások ellen, és szép kontrákkal előbb Varga Barnabás, majd Sallai egy bombagóllal biztosította be a győzelmet még az első félidőben. A szerb csapat csak szépíteni tudott, így egy küzdelmes, látványos és izgalmas mérkőzésen megmaradt a betyárbecsület – nyert a magyar válogatott! Marco Rossi csapata ezzel megőrizte idén a veretlenségét és első helyét is a csoportban. A csányis szurkolók is odatették magukat, hiszen végig buzdították csapatunkat és a még a lefújás után is folytatódott az ünneplés! Felejthetetlen élményben volt részünk! Szép volt Fiúk!

Köszönjük a Csányi Alapítványnak, hogy a helyszínről szurkolhattunk!

Csányi Alapítvány szurkolótábora