Mártélyi kalandok

Mártélyi kalandok

Fotós csapatunk az idei év utolsó túráját az év közben már kétszer meglátogatott Mártélyi Tájvédelmi Körzetben töltötte. A csípős időjárás ellenére nagyon jól éreztünk magunk ezen a mesebeli helyszínen (december 19.).

A hideg esős szombat reggel sem tántorított el minket attól, hogy ismét útra keljünk a számunkra évközben rengeteg élményt nyújtó vadregényes tanösvény téli meghódítására. A mai túránk az új fényképezőgépek kipróbálása mellett, a szunnyadó természet megörökítését tűzte ki célul, egy igazán mesebeli tájon.

A célterületünk meglátogatása előtt a Szegedi Fehér tó melletti Beretczk Péter kilátóhoz tettünk egy kitérőt, abban a reményben, hogy az új spektívünkkel sikerül nyári ludakat és kócsagokat is lencsevégre kapnunk, azonban sajnos nem jártunk sikerrel, mert a tó lehalászata óta nem volt feltöltve, és a madárvilág elvonult a belső tavak felé.

Így egy kicsit csalódottan, de annál nagyobb várakozással indultunk Mártély irányába. Az érkezést követően Nóri és Peti bácsi által előre elkészített reggelivel (ebéddel:-)) kezdtük a túránkat.

Az étkezés után a parton lévő ladikokat, a vízben úszó tőkésrécéket fotóztuk le, majd az erdőn keresztül a már jól ismert túraútvonalon folytattuk sétánkat a tanösvényig. Utunk során számos gomba, pók és növényfajjal találkoztunk.

A tanösvényt elérve egy izgalmas „holdbéli táj” fogadott minket, a Holtág leeresztett mocsara. A kietlennek tűnt, azonban nagyon sok érdekes fotótémát rejtett számunkra.

A napot egy közös gyerekpezsgő bontással és koccintással zártuk a jövő évi fotós túrák reményében.

Szegedi fotós csapat (szeged 2-es csoport)