Eredményhirdetés

Eredményhirdetés

Szabad egy vitára? címmel 2016. novemberében az MCC-vel közösen meghirdetett pályázat került kiírásra az Alapítvány holnapján.A 9. évfolyamosok határidőre hiánytalanul megküldték pályázataikat. A gyerekek munkáit a nyári vitatréning vezetője Dr Veszelszky Ágnes, a Corvinus Egyetem egyetemi adjunktusa a következőképpen bírálta:
„Végig gondolt, helyenként kifejezetten érett szövegeket adtak be a diákok – mindennapi problémákról, őket foglalkoztató kérdésekről: internethasználat, netfüggőség, munka vagy továbbtanulás, magyarországi vagy külföldi élet. Helyenként meglepő lehet a véleményük: érdekes módon a diákok a külföldi életet tartják „könnyebb útnak”, vagy éppen a gyors, egy ötlettel történő pénzkeresést megvalósíthatóbb érvényesülési alternatívának a továbbtanuláshoz képest. Általában véve azonban komoly élettapasztalatokról tanúskodó tapasztalatokat fogalmaztak meg, és sok saját vagy környezetükből származó releváns példát hoztak fel (az egyik dolgozatot közzétettem az oldalamon.)
Legnagyobbrészt sikerült a feladat második részét is teljesíteni: igen izgalmas megosztó kifejezéseket gyűjtöttek a diákok. Ezekről a témákról szót fogunk ejteni a személyes találkozásunkkor.
Az érvelés felépítésén, egységességén, a dolgozatok ívén és a szóhasználat pontosságán, a közös kurzuson fogunk még csiszolni.”
 
Az eredményhez gratulálunk!Szeretettel várunk Benneteket a július 4-10. között, a Veszprémben megrendezésre kerülő gondolkodásfejlesztő és logika táborban, ahol ismereteiteket egy tréning keretében továbbfejleszthetitek!