Mentorainkkal Debrecenben jártunk

Mentorainkkal Debrecenben jártunk

Június 17-én mentorainkkal: Nagy Ildikóval és Szabóné Lengyel Eszterrel Debrecenbe utaztunk.

A XVI. Élő Népművészet Országos Pályázatának Észak-Alföldi Regionális Kiállításának megnyitóján jártunk, ugyanis mentoraink nemez munkáit beválogatták, és kiállították. A megnyitón pedig átvették Debrecen és Jászberény Város Önkormányzatának különdíját Jászberény Város Jegyzőjétől: Dr. Gottdiener Lajostól, Eszter néni pedig még az Ipartestületek Országos Szövetségének és az Alföldi legendárium klaszter elnökének különdíját is megkapta.

A nap folyamán megnéztünk együtt a kiállítást, ahol nagyon színvonalas népművészeti tárgyakat láttunk. Gratulálunk nekik!

Ezt követően ellátogattunk a Debreceni Egyetemre, mert lehetséges, hogy ide is beadjuk majd a jelentkezésünket két év múlva. A gyönyörű park, a szökőkút teljesen rabul ejtett bennünket. Bepillantottunk a főépületbe is, ahol vizsgára váró fiatalokkal találkoztunk.

A napot a Debreceni Állatkertben zártuk, miközben körbesétáltunk megismerkedtünk annak lakóival. Kedvencünk a gibbon család lett, de a zsiráfok és a vízilovak is nagyon jópofák voltak. Hazafelé megvacsoráztunk a Hortobágyi Csárdában, majd elsétáltunk a Kilenclyukú hídig, megbizonyosodtunk, hogy tényleg megvan mind a 9 lyuk! Fáradtan de sok élménnyel értünk haza. Köszönjük!

Kispál Kitti és Nemoda Enikő Jászság 3.