Egyéni coaching-om a Microsoftnál

Egyéni coaching-om a Microsoftnál

A Csányi Alapítvány és a Microsoft Magyarország együttműködésének köszönhetően eddig 5 alkalmon vettem részt személyes coaching-on a Microsoftnál.

A „coaching” egy személyre szabott tanácsadási módszer. Fejlesztő, nevelő, edző jellegű tevékenység, ahol a másik felet egy meghatározott cél elérésében segítik. Egy ilyen jellegű folyamatban van szerencsém részt venni a Microsoft budapesti központjában Papp Edward, nagyvállalati kereskedelmi vezető segítségével. Az eddigi alkalmak során az általános beszélgetéstől indulva próbálunk fókuszálni egy konkrét célra, amit szeretnék elérni. Kezdetben egy bemutatkozó beszélgetés során ismertettem a gondolkodásmódomat, a családi hátteremet, az eddig elért eredményeimet, illetve jövőbeli céljaimat, az Alapítvánnyal való kapcsolatomat és a jelenlegi tanulmányaimat. A későbbi foglalkozások keretében szó esett a motiváció- és a sikerélmény fogalmáról, rövid- és hosszú távú terveimről, illetve tanácsot kértem, milyen plusz tevékenységet lenne érdemes folytatnom a tanulmányaim mellett. A továbbiakban a munka világáról beszélgettünk, azon belül pedig az állásinterjúkról, amivel kapcsolatban számos hasznos tanácsot kaptam. A Microsoftnál tett látogatásaim során annyira megtetszett a vállalat és az ottani pozitív légkör, hogy konkrét célomként azt tűztem ki, hogy a foglalkozások segítségével szeretném, hogy egy ideálisabb jelölt legyek akár egy gyakornoki állásra vagy junior pozícióra a Microsoftnál. A legutóbbi alkalmak során megismerhettem a vállalat felépítését, és azt, hogy az egyes részlegek mivel is foglalkoznak. A későbbiekben lehetőség szerint gyakorlatban is láthatom majd ezt a folyamatot. Jelenlegi célunk az, hogy az érdeklődési körömet figyelembe véve megtaláljuk azt/azokat a konkrét munkaterületeket, amik leginkább illenek hozzám, emellett segítséget kapok azokban az aktuális témákban is, amik felmerülnek pl. a tanulmányaimmal kapcsolatban, hiszen minden téren szeretném kihozni magamból a maximumot.

Ez úton szeretném megköszönni a Csányi Alapítványnak és a Microsoft Magyarországnak támogatásukat ezt a nagyszerű lehetőséget!
Cserna Vivien, Jászság I. csoport