Munka nélkül nincs siker!

A mai nap, Németh-Pók István mérnök informatikus tartott előadást a piacképes, informatikai tudás megszerzéséről és mindennapi használatáról. A másfél órás programon bepillanthattunk egy karriertörténetbe. Elindultunk egy fiatalember középiskolás korától, munkahelyeken keresztül, a felsőoktatáson át egészen a 40-es éveiben járó, tapasztalt, osztrák székhelyű, európai multicégnél dolgozó mérnökig. István megmutatta, milyen rengeteget tanulhatunk a számítógépes játékokból, milyen fontosak a közeli és a távlati célok egy ember életében. A gyerekek érdeklődő figyelme is megmutatta ezen előadás fontosságát, hogy élő példákkal kell a munka iránti elhivatottságot bemutatni, legyen szó asztalosról vagy (jelen esetben) egy mérnök informatikus. A felelősségvállalás, a motiváció, a használható nyelvtudás birtokában bátran belevághatunk álmaink megvalósításába.  Az üzenete, örök igazság: munka nélkül nincs siker! Szabó Roland, mentor, Nagybajom 3-as csoport