Négyszögletű kerekasztal beszélgetés – Pályautak projekt

Négyszögletű kerekasztal beszélgetés – Pályautak projekt

A mai délután alkalmával egy kerekasztal beszélgetés résztvevői lehettünk, egy különleges vendéggel. Mivel csoportunk nagyrészt továbbtanuló diákokból áll, az évközi projektunk Pályautak címmel indult el. Minden hónapban egy olyan felnőtt munkásságát ismerhetjük meg, aki valamiért jó példa lehet számunkra így, a pályaválasztás kapujában. Az októberi vendégünk a jogi pálya ismerőjeként érkezett hozzánk, s az előadónk pedig nem más, mint a Csányi Alapítvány operatív igazgatója dr. Radoszáv Miklós volt.  Mi leginkább csak Miklós bácsiként ismertük eddig, ezen alkalommal viszont lehetőségünk nyílt egy teljesen új oldaláról, a jog tudójaként megismerni. A két és fél órás beszélgetés gyorsan elrepült, minden történet érdekes és tanulságos volt számunkra.

 

A beszélgetést csoporttársunk, ezen szakirány felől szintén érdeklődő Gyurka Péter vezette, azonban nem csak ő, hanem a hallgatóság is szóhoz jutott. Bár a csoportunk nagyrésze reál pálya iránt érdeklődik, az elhangzott információk nemcsak a továbbtanulásban, de az élethez is nagy tanulságként szolgáltak. Hiszen a törvények és jogok életünk mindennapjait képezik, nemcsak most, lázadó tinédzserként, de a későbbiekben majd dolgozó felnőttként is.Az előadás után – átülve a nappali kényelmes foteljaiba – már sokkal kevésbé hivatalos hangnemben folytatódott a beszélgetés, tovább folyt az eszmecsere a lehetséges célokról, elképzelésekről és a még fiatalabb, fakultatívan csatlakozó csoporttársaink is felvázolták terveiket a jövőre nézve.

Úgy gondolom, hogy habár nem feltétlen a jog felé szeretnék is elindulni, még szívesen viszontlátnánk Miklós bácsit a nagyszerű történeteivel és óriási szakmai tudásával, hiszen a tapasztalatai megosztásával mi csak többek lehetünk és sokat tanulhatunk tőle.

Pretz Jázmin, Kaposvár 2

Mivel én is jogi pályára készülök, különösen érdekes volt számomra Miklós bácsi előadása. Mind róla, mind a jogi pályáról rengeteg érdekes, gyakran meghökkentő információt tudtam meg. Az elhangzott történetek több gondolatmenetet is elindítottak a fejemben, és még biztosabb lettem abban, hogy tényleg ezen az úton kell elindulnom. Nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a felettébb érdekes és informatív kerekasztal beszélgetésnek.

Lassu Levente, K1