Német és angol projektzáró foglalkozások Kaposváron

Német és angol projektzáró foglalkozások Kaposváron

A végéhez közeledik a tanév így elérkezett az utolsó nyelvi fejlesztő foglalkozások ideje a Kaposvári Közösségi Házban. Kedden a német projektet zárta le Kaposvár 1-es és 2-es csoportja, szerdán pedig a kaposvári 1-es csoport angol projektjének a végére is pont került.

Az angol foglalkozások egész évben nagyon mozgalmasan és kreatívan teltek, Csizmadia Gábor fejlesztő rengeteg érdekes feladattal készült az órákra. Sokszor előkerült a gitár a fejlesztőórákon és nagyon sok játékos feladat is segítette abban a gyerekeket, hogy minél jobban elsajátíthassák az angol nyelv alapjait,

A projekt zárására egy kvízzel készült Gábor, amely nem csak a fiatalok angoltudását tette próbára, hanem logikájukat, ügyességüket és megfigyelő képességüket is. Három csapat  vetélkedett az első helyért a kvízen, amely sok kihívást tartogatott a versenyzőknek.

„Izgalmas volt az angol  kvíz, bár néha nagyon kellett gondolkodnunk, hogy mi lehet a jó megoldás. Az egyik feladatban angol mondatokat kellett összerakni különböző szavakból, az nem volt egyszerű nem is tudtuk az összeset megcsinálni. Amikor viszont egy angol dal sorait kellett sorrendbe állítani, az már jobban ment. Végül másodikak lettünk a csapatommal, de csak egy ponttal maradtunk le, ami nem olyan sok. ”

Jakab Olivér Kaposvár 1-es csoport

A német projektzáró foglalkozásra különleges ötlettel készült Szigeti Móni német fejlesztő. Eredeti osztrák császármorzsát készítettek a fiatalok, amelyhez természetesen németül kapták meg a receptet. Az ifjú szakácsoknak kellett feltörni a tojást, felverni a habot és összeállítani a tésztát. Miután elkészült a finom édesség, a gyerekek jó étvággyal meg is ették a császármorzsát, amelyre porcukor, lekvár és almaszósz is került. Az osztrák finomságból egy morzsa sem maradt, a délután pedig remek hangulatban telt.

GALÉRIA