Nemez szekció előválogató

„Az össz-művészeti táborba évről évre egyre több tanuló jelentkezik, ennek azaz oka, hogy a gyerekek szabadon alkothatnak, kreativitásuk teljesen kibontakozhat. A hangulat, a társaság szuper, minden közösségi házból itt vannak a gyerekek, remek alkalom ismerkedni, barátkozni is. A helyszín is egyszerűen fantasztikus, Sarlóspuszta Club Hotel kiváló otthona ennek az alkotó tábornak. A nemezelő szekcióba idén harminc fő jelentkezett, ezért előválogató napokat tartottunk. Jászberényben két ilyen alkalom volt februárban, Nagybajomban június 22-én tartottuk meg ezt a programot. A vírushelyzet miatt télen maszkban dolgoztunk, nyáron a hőségtől volt nehezebb a munka. Azok, akik itt ismerkedtek meg ezzel a technikával, és azok, akik már több éves gyakorlattal rendelkeznek együtt dolgoztak, alkottak. Egymásnak így sokat tudtak segíteni, ezáltal elég idő volt arra, amit elterveztünk. Először vizes, szappanos nemezeléssel kisedényt készítettek, majd kipróbálhatták a száraz, tűnemez technikát is. Nagyon szép alkotások születtek! Gratulálok minden alkotónak! A táborba jutó gyerekeknek jó táborozást kívánok!” Nagy Ildikó, mentor, szekció vezető

„Nagybajom 2-es csoportjából néhány diák összeült és Ildikó nénivel a nemezelés szekción vettek részt. Szerencsére nekem is részem volt ebben. Már készítettünk régebben nemezelt edénykét, most a feladat nem más, mint a tűnemezelés volt. Nagyon szép alkotások készültek. Ildi néni rengeteg új dolgot tanított nekünk s bevezetett minket a nemezelés világában. Örök életre szóló élményt szerezhettünk, illetve a szép munkákat haza is vihettük.” Kovács Vanessza, Nagybajom 2-es csoport

„Ildi néni elmondta nekünk hogy mi is a nemez, és hogy meglesz az öröm a munka végén, mivel gyönyörű dolgokat fogunk alkotni. Egymás mellett dolgozhattunk, mindenki olyat képet nemezelhetett, amilyet szeretett volna. Én egy madaras képet csináltam. Nagyon jól éreztem magam, sok új dolgot tanultam meg Ildi nénitől a nemezzel kapcsolatban. Nagyon remélem, folytatjuk még a táborban!” Kovács Bianka Nagybajom 2-es csoport

A többi kép a Galériában látható!