Nemezelő műhely

„A 2022 nyári VI. Össz-művészeti Tábor Nemez műhelyének előválogatója lezajlott ebben a hónapban Jászberényben és Nagybajomban. Egyszerű tűnemez technikával dolgoztak a gyerekek dekorációt és könyvjelzőt készíthettek gyapjúból, a formaválasztást, a színt és egyéb díszítést saját fantáziájukra bíztam. A mézeskalács formák segítségével tömör felületet képeztek a speciális nemezelőtűvel, majd színes szalagokra fűzték fel a kész formákat. A Jászberényi Közösségi Házban volt a legtöbb jelentkező, itt hazai körülményeket között alkothattak a gyerekek, Szalai Boglárkával a Nagybajom melletti Ötös-Hárs Víztározónál nemezeltünk, gyönyörű természetközeli helyszínen, ami nagyon megnyugtató volt számunkra.

Majdnem mindenki visszatérő résztvevője a műhelynek, ahol igyekszem újabb, és érdekesebb kihívások elé állítani a diákokat. Idén is így tervezem, nyáron kisebb tárgyakat készítünk, mint nemezbáb, figura, noteszborító, váza, minikép. Meghívott művészeink megismertetik majd a tűzzománc technikát, végül megpróbálunk olyan ékszert készíteni ahol a nemez és a tűzzománc is megjelenik, és kiegészítik egymást.” Nagy Ildikó, nemezelő műhely vezető

Képek a Galériában láthatók!