Nyár, mint még soha

Amikor egy évvel ezelőtt beadtam a jelentkezésem az amerikai nyári munkára nem hittem volna, hogy igaz lesz a Camp Leaders program mottója: Olyan nyár, mint még soha. Több mint kettő hónapot dolgoztam a massachusettsi Camp Lenox sporttáborban. Több mint 400 gyerek és 150 tagú személyzet vett részt a programban. Én konyhában dolgoztam, 14 másik emberrel, akik a világ különböző pontjairól jöttek. Egy átlagos napon 12 órát kellett dolgoznunk, ami nem volt egyszerű de a személyzet kitartásának és összetartásának köszönhetően, általában korán végeztünk a munkával. Reggelit, ebédet és vacsorát kellett készítenünk a tábor összes tagjának. Szünetben lehetőségünk volt a tábor által nyújtott programokat kipróbálni. Én személy szerint közelebbi kapcsolatba kerültem a gyerekekkel, ezért gyakran töltöttem velük szabadidőmet. A tábor alatt lehetőségem volt elutazni Bostonba az egyik szabadnapomon. Heti egy szabadnapunk volt, amikor eldönthettük, hogy utazni szeretnék vagy csak a táborban pihenni. Nagyon sok szép helyen jártam már a tábor alatt, és sok új barátom lett. Az egyik legnagyobb célom az volt, hogy fejlesszem az angol nyelvtudásom, ezért próbáltam mindig nyitottan és figyelmesen kommunikálni másokkal. Határozottan érzem, hogy az angolom sokat fejlődött és már sokkal magabiztosabb vagyok, ha meg kell szólalnom társaságban.

Mióta elhagytam a tábort folyamatosan tartom a kapcsolatot az ott megismert személyekkel és biztosan tudom, hogy ez még sokáig tartani fog. A tábor egyfajta önismereti tréning is volt számomra, ugyanis még soha nem tartózkodtam ennyire távol a családomtól és barátaimtól ilyen hosszú időn keresztül. A tábor után 2 hetet utaztam magyar barátaimmal. Az első állomás New York volt, ahol igyekeztünk megnézni minden híres látványosságot, mint például: Szabadságszobor, Central Park, Rockefeller Center, Grand Central Terminal, Empire State Buliding, Times Square, és Brooklynba is ellátogattunk. A legnagyobb élményem az, hogy megnéztünk a bronxi mesét a Broadway leghíresebb színházában.  A MetLife sportarénában megnéztünk egy Giants vs Jets amerikai focimeccset mielőtt még tovább indultunk volna. A következő hely Las Vegas volt, ahol 3 napot töltöttünk, majd innen továbbmentünk a Horseshoe Bendhez.

Ha valaki valaha Amerikába megy, ez az a hely, amit nem szabad kihagyni. Számomra, a kedvencek kedvence volt, ugyanis olyan, mint egy festmény és hihetetlen környezet veszi körül. Autóval tovább mentünk Los Angelesbe, ahol 3 további napot töltöttünk el. Fotózkodtunk a Hollywood feliratnál, végig sétáltunk a Venice Beachen és az utolsó napon csak strandoltunk és napoztunk.

Összességében a saját élményeimből és tapasztalataimból kiindulva mindenkinek, aki kicsit is kalandvágyó és szeret utazni, ajánlom, hogy töltsön el egy hasonló nyarat az USA-ban és élje át mind azt, amit én ezen a nyáron. Balogh Nikoletta, Kaposvár 2, harmad éves KRE hallgató