Nyárbúcsúztató túra

Nyárbúcsúztató túra

Az idei nyáron csoportunk, Kaposvár 2., több túrát is tett, gyalog és biciklivel. Körbejártuk a Desedát, a Velencei-tavat pedig bringára pattanva tekertük körbe. Szerettük volna még kiélvezni a nyári szünet megmaradt napjait, így egységesen egy hosszú gyalogtúra mellett döntöttünk, mégpedig a gyönyörő Zselicben. Erdőn-mezőn, dimbes-dombos helyeken át sétáltunk a csoport vállalkozó tagjaival augusztus 24-én. Túravezetőnk a gyakorlott túrázó hírében álló Varga Máté volt, aki ezúttal nem csak a történelemről, hanem a természet egy-egy érdekes jelenségéről mesélt nekünk, és saját barangolásairól is. Kedvet is kaptunk a túrázásokhoz, ezért ünnepélyes keretek között megalakítottuk a Kaposvári Túraklubot.

Egész úton rengeteget beszélgettünk és szórakoztunk. Kiindulási pontunk a Bőszénfai Szarvasfarm volt, célunk pedig a Zselici Csillagpark, a táv (papíron) 9,6 km. Eltévedések nélkül gyalogoltuk végig a kitűzött szakaszt. Az időnkkel is jól gazdálkodtunk, pontosan napnyugtára értünk a zselici kilátóhoz, ami a környező területen a legmagasabb pontot helyezkedik el.

Nem is kell mondanom, a fás dombok mögött lebukó nap látványa mindannyiunkat elgyönyörködtetett. Természetesen tervben van már a következő kiruccanásunk, ahol pedig éjjel, a csillagos eget szeretnénk megcsodálni egy sátrazós éjszakával kíséretben.

 

A Galériában található fotók (amelyek az utunkon készültek) reméljük jó kedvcsinálók lesznek majd, és többen csatlakoznak az újonnan megalakult túraklubunkhoz.  Várunk tehát minden vállalkozó szellemű, természet kedvelő kaposvári ismerőst szeretettel! Pretz Jázmin, Kaposvár 2-es csoport