Nyelvi verseny szóbeli fordulója

Jászberény: „A nyelvi verseny, és az előző félévi angol órák megkoronázásaképpen ma részesei lehettünk a második féléves angol nyelvű szóbeli felmérésnek. A Jászság több csoportja is összegyűlt a Közösségi Házban, és különböző szinteken mutathattuk meg a tudásunk.  B2 és C1 szinten vizsgáztunk, és fejenként 2 véletlenszerű tétellel kellett megbirkóznunk. Habár az évek alatt sok ilyenben volt részünk, még mindig izgulva telnek a vizsga előtti percek. Egymást támogatva ismételtük át a témaköröket, valamint egy kis zenéléssel próbáltuk oldani a feszültséget.” Barankai-Erős Barnabás, Jászság 2-es csoport

„A mai nap folyamán csoportunk is részt vett az Alapítvány házon belüli nyelvvizsgáján. 15 ember volt jelen a csoportunkból. Mindenki izgult, hisz a szóbeli vizsga nagy dolog. Egymást biztatva vártuk sorunkat. Ez idő alatt a tételeket néztük át, de volt aki csoporttársával beszélt az izgatottság elfelejtése érdekében. Én is nagyon féltem, hisz előzőleg magas pontot értem el, és tartottam tőle, hogy most nem fog sikerülni, de szerencsére jobb eredménnyel léptem ki a teremből, mint előző alkalommal.” Tamasi Tilda, Jászság 3-as csoport

„Én nagyon vártam már az angol vizsgát, hiszen nem csak ezen múlik, hogy milyen eredményt érek el a nyelvi versenyen, hanem én is ismét letesztelhettem magam egy vizsga szituációban. Nagyon pozitívan álltam hozzá és ennek meg is lett az eredménye, mivel magas pontszámot értem el. Nagyon büszke vagyok magamra és örülök, hogy ilyen élményben is részem lehetett.” Pege Gyula Jászság 3-as csoport

Pécs: Március 25-én négy vizsgabizottságban online formában adtak számot tudásukról a Csányi Alapítvány pécsi támogatottjai.

„A minden évben megrendezése kerülő nyelvi verseny egyik nagy megmérettetése a féléves szóbeli vizsga – ennek tavaszi fordulóját tartották ma a Pécsi Közösségi Házban. A pandémia alatt bevezetett hibrid vizsgáztatási rendszert megtartva, online és élőben is vizsgázhattak a gyerekek. A Háztól megszokott dinamikával és minőséggel találkozhattunk a feleletek alatt – minden diák a legjobb tudását hozta és teljes mértékben kihasználták a vizsgaszituáció által nyújtott tapasztalatszerzési lehetőséget. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is nagyszerű élmény volt a pécsiek vizsgáztatása, és izgatottan várjuk, hogy az őszi félévben megmutassák: mindig van tovább!” Járay Bianka, Pécs 2- es csoport, Pálffy Éva nyelvi fejlesztőtanár

„A gyerekek ma délután immár sokadszorra tehették próbára magukat élőben a nyelvi vizsgán, és örömmel láttuk, hogy komolyan vették a felkészülést és nagyon jól teljesítettek az éles vizsgán az online térben. A mai teljesítményük a többségnél komoly előrehaladást mutat, sőt volt aki hatalmas meglepetést okozott hiszen jóval az elvárt szint felett teljesített.” Miklya Veronika és Pap Tamás nyelvi fejlesztőtanárok

„A középfokú nyelvvizsgával rendelkező csoportból 7 tanuló vizsgázott, hogy megmérettesse magát a következő nyelvi szint (a felsőfok) kapujában. A tanulóknak két tipikus nyelvvizsga feladatot kellett teljesíteniük: 1. irányított beszélgetés a felsőfokú témakörökből összeállított kérdéssor alapján és 2. önálló téma kifejtés és pro-kontra érvelés provokatív állítások segítségével. Albert Laura maximális pontszámot kapott – felsőfokon hibátlan teljesítményt nyújtani nagyon nagy eredmény, rendkívüli elkötelezettségről és szorgalomról tett ezzel tanúbizonyságot. A többi vizsgázó is dicséretes teljesítményt nyújtott, a „leggyengébb” eredmény is 80%-os lett, amely bőven meghaladja a vizsgán elvárt 60%-os küszöb szintjét. Általánosságban elmondható, hogy a tanulók tudásszintje és nyelvi képességei szépen fejlődtek, még a nehezebb témakörök tekintetében is logikusan felépített, összeszedett feleleteket hallottunk. Megállapíthatjuk, hogy a vizsgán résztvevő összes tanuló jó úton halad a felsőfokú tudásszint felé – van, aki már el is érte, mások a közelében vannak – és ha tanácsainkat megszívlelik és beépítik a felkészülésük hajrájába, akkor a közeljövőben vizsgára bocsáthatók.” Andókné Pörnecz Gabriella és Gál András nyelvi fejlesztőtanárok

2022.03.25-én zajlottak a Pécsi Közösségi Ház németes B1, B2 és C1-es szintű vizsgái. A vizsga menetén már látszik, hogy mindenki számára ismerős a vizsgafelület. A tanulók felkészülten érkeztek, így szép, összeszedett feleleteket hallhattunk a gyerekektől. Teljesítményükön látszódott a fejlesztői munka és az Alapítvány vizsgái során szerzett rutin is. Többeknél elérhető közelségbe kerültek a szóbeli nyelvvizsgák, ami plusz motivációt jelent a folytatáshoz.” Jobbágy Kata és Czimodor Csilla nyelvi fejlesztőtanárok, Roubál Nikolett Pécs 2-es csoport