Okosan gazdálkodni az élményekkel

1. nap: Az idei nyár utolsó táborát kezdték meg a jászsági, kaposvári és pécsi csoportok Balatonszemesen, az OTP Fáy Sikertáborban. Mindenki örült a viszontlátásnak, Dimény Katica táborvezető ismertette mennyi minden jó történik majd velünk itt az elkövetkező néhány napban, majd Illés Zoltán vízi mentő tartott ismertetőt a helyes fürdőzés alapszabályairól, veszélyekről, mire kell odafigyelni, a viharjelzés fontosságáról, a jelzések jelentéséről. Sok információval gazdagodtunk. A szobák elfoglalása után, az esti program ismerkedési est volt, ahol kiderült, hogy nem is ismerjük egymást annyira jól és ahol játékos feladatokon keresztül ismertek meg minket a trénerek. Megalakult a négy „malac” csapat, egy-egy vezetővel az élén, akik az itt töltött idő alatt együtt gyűjtik a pontokat, titkos küldetéseket hajtanak végre, vállalások, amelyek különböző jutalmakat érnek.

A balatonszemesi pénzügyi ismeretek tábor úgy tűnik jó befektetés, mert már az első napunktól megtervezett programokon vehettünk részt és egész héten igyekszünk okosan gazdálkodni, a tudással, élménnyel és a hasznos ismeretekkel.

2. nap: A mai nappal megkezdődött tréning sorozatunk. Előtte a reggelt közös gimnasztikával és futással kezdtünk a Balaton parton. Három vegyes csoportra osztottak minket, innentől kezdve minden délelőttöt közösen töltünk. A pénzügyi tréningen felidéztük eddigi tudásunkat és kiegészítettük a bankok és számlák általános jellemzésével, továbbá a fogyasztóvédelem is szóba került. Szó esett még a pénzforrások és a bankszámla előnyeiről. Egy új módszert is kipróbálhattunk, ahol egy robot segítségével tudtuk meg a csokoládé előállítását és minden velejáróját. Mindenki nagyon élvezte a foglalkozásokat. A délutánt a Balaton parton töltöttük és élveztük a hűsítő vizet és egymás társaságát nagy nevetések közepette. Este trénereink irányításával mi a tegnap megalakult „malac csoportok” több állomáson játszottunk és szerezhettünk jutalom zsetonokat, különböző ügyességi feladatokban, fontos volt a csapatmunka.

Holnap új nap virrad ránk, új feladatokkal, kihívásokkal, állunk elébe! Albert Laura, Polgár Antónia Pécs 1-es csoport

3-4. nap: Harmadik, negyedik napunk ismét egy kalandokkal teli volt. Ismét sportoltunk reggel. Izgatottan vártuk a tréningeket is, hisz a trénerek mindent megtettek, hogy minél jobb hangulattal teljenek a foglalkozások, gyarapodjanak ismereteink pénzügyi és gazdasági fogalmakkal. A többség kedvence egy csapatmunkát igénylő labdás játék, amely a befektetések kockázatát szimulálta. A játékkal átélt izgalmak tulajdonképpen az életünkben előforduló helyzetekre készítenek fel. Másik kedvencünk egy robot volt, truetrue a mai nap az európai kereskedelmet tanulmányoztuk velük.  Szünetekben igazi harcmezők alakultak a truetrue-k segítségével. Majd utunk a kikötőbe vezetett, úticélunk Balatonfüred volt ahol megkoszorúztuk Fày András emléktábláját és megismertük rendkívül kalandos élettörténetét. A „malac” csapatok részt vettek egy tájékozódási versenyen amit a városban kellett megoldani, így közben megismerhettük Balatonfüred nevezetességeit. Természetesen minden nap van mód zsetonokat gyűjteni „malacainkba”. Haza térvén kezdődhetett a felejthetetlen szórakozás, fürdőzés a naplementében. Sárközi Emma és Eszter Kaposvár 2-es, Juhász-Aba Nikolett Jászság 2-es csoport

5.nap: Utolsó napunkat is a már jól bevált sportolással kezdtük. Majd a záró tréningeken vettünk részt, melyek mint minden nap jó hangulatban és ismeretekben gazdagon teltek. A délután a pihenésé és a kikapcsolódásé volt, voltak akik a Balatonban fürödtek még egy utolsót, mások nagy kártya csatákat vívtak, beszélgettek, élvezték hogy együtt lehetnek. Izgatottan vártuk az estét, hiszen végre kiderül, hogy a „malac” csapatok melyike nyeri az egész heti megmérettetéseket. A búcsú esten trénereink grill vacsorával vendégeltek meg minket, a sok finomság elfogyasztása után mindenki átvehette oklevelét, mely bizonyítja, hogy sikeresen elvégezte a tréninget, majd a malac csapatok produkcióit tekintettük meg az elmúlt napok kedves emlékeiről. Mindenki nagyon jól szórakozott, melyhez hozzájárultak a finom torták is melyeket kóstolhattunk, majd egy kis zenés bulival zártuk az estét. Fájó szívvel pakoltunk, mert még sokára találkozunk így együtt, de a közös emlékek és élmények emléke mindig velünk lesz! Köszönjük az OTP Fáy András Alapítvány minden trénerének az együtt töltött napokat, a sok kedvességet, odafigyelést, a tréningeket, a sok hasznos és új ismeretet, hogy együtt lehettünk, nem feledjük! Pintér Vanessza, Rozsnyói Richárd Pécs 1-es csoport