Téli kirándulás Budapestre

Téli kirándulás Budapestre

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába és az Országházba is ellátogattunk.Többször hallottuk már a szót, ombudsman, de igazából egyikünk sem tudta, mit is jelenthet. A mai napra (január 12.) csoportjaink – a szegedi, pécsi és nagybajomi 3-as csoportok – meghívást kaptak az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába. Az alapvető jogok biztosa, ombudsman úr, Dr. Székely László és munkatársai szívélyesen fogadtak minket intézményükben és az első percekben rövid betekintést nyerhettünk a munkájukba. Ezután a hivatal munkatársai interaktív csoportos játékokba vontak be minket, melyekkel fejlesztettük problémamegoldó képességünket, illetve bővítettük tudásunkat az emberi jogok témakörében.

Délután átsétáltunk az Országház látogatóközpontjába, ahol idegenvezető segítségével közelebbről is megismerhettük Magyarország, egyik legszebb és legismertebb épületét, láthattuk a koronázási ékszereket és az őrségváltást is.

A fagyos idő ellenére kiváló élményekkel gazdagodtunk, és nagyon örültünk, hogy együtt lehetett a több éve együtt táborozó, kiránduló csapatunk.
Pap Virág, Gál Dorina Nagybajom 3-as csoport