Országos versenyen jártam

Országos versenyen jártam

Elérkezett végre ez a nap, a Wass Albert Országos Vers és Prózamondó Verseny napja. Már vártam, hiszen két évvel ezelőtt, résztvevője lehettem ennek a versenynek. Egy szuper ötlet kapcsán még nagyobb volt bennem a várakozás: Az aktuális évfolyamon tanuló és versenyző Bethlenes diákoktól mindannyian kaptunk egy-egy képeslapot, amiben leírták, hogy szurkolni fognak nekünk és a levél végén megadták levelezési címüket is, kérve a kapcsolatfelvételt. Nekem, mint utóbb kiderült, egy nagyon aranyos lány írt, akivel azóta is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot.Így érthető, hogy vártam a találkozást.

Február 24-én volt a napja, hogy két év elteltével személyesen is találkoztunk. Meglepetés gyanánt a ,,busók földjéről” saját készítésű, városomhoz illő ajándékkal leptem meg levelezőtársamat, aki Törökszentmiklóson lakik. Mondanom sem kell, nagyon örült neki. Sokat beszélgettünk és nevettünk. Nagyon jól esett, hogy a verseny alatt végig bent ült, bátorítást és erőt adott. A verseny ugyanolyan jó szervezésű volt, mint amilyen az előző, és ismét nagyon jól éreztem magam. Egy válogatást mondtam Wass Albert műveiből, az Adjátok vissza a hegyeimet, és az Előhangot.

A zsűri nagyon komoly elismeréssel méltatta versmondásomat: azt mondta az elnök, hogy nagyon merész, de kitűnő előadásban sikerült megmutatnom két arcomat is. Több iskolai tanár, az igazgató asszony, versenytársaim, és a lelkész asszony is odajött hozzám gratulálni, ami nagyon jól esett. A sok készülés meghozta a gyümölcsét. Sikerült az első helyet megszereznem, a sok-sok kitűnő előadó mellett. Nagyon boldog vagyok. Hatalmas köszönet jár az Alapítványnak, és mentoromnak Erika néninek azért, mert újból lehetővé tették számomra, hogy eljuthassak Törökszentmiklósra, mert hisz bennem, és mert töretlenül támogatja munkámat.

Szép Hanna Mohács 1-es csoport