OTP Családi Nap – Skanzen

Szombaton kora reggel megérkeztünk a szentendrei skanzenbe. Ez úttal nem a ránk bízott csoportokat vittük el gazdagító programra, hanem az OTP Családi Napon biztosítottak lehetőséget számunkra a bemutatkozásra, megjelenésre. Az ország minden részéről várták a résztvevők a családokat, akik előtt le a kalappal, a hűvös és borongós idő ellenére szép számmal megjelentek. A Csányi Alapítvány sátránál kavicsfestésre és makramé karkötő készítésére vállalkozhattak a gyerekek. Reggel 9 órától délután 6-ig folyamatosan érkeztek a kreatív és kíváncsi lurkók. A makramé karkötőbe különféle színű gyöngyöket, sőt még a nevük betűit is beleszőhették. Ezt a projektet az S10-ből érkezett egyetemisták vezényelték le nagy lelkesedéssel és türelemmel.

A kavicsok sokfélesége pedig káprázatos ötletekre csábította a felnőtteket és gyerekeket egyaránt. Volt olyan család, akik a programok közé beiktattak bennünket „pihenőnek” és háromszor is készítettek egy-egy kő műalkotást. Mindkét program népszerű volt a látogatók körében. Élményekkel tele és sok boldog pillanat emlékével a szívünkben csomagoltunk össze.  Köszönjük s lehetőséget.

Novák Gyöngyi Szeged – mentor