OTP Fáy András Alapítvány – Platypus: a Finlit Story

Partnerünk, az OTP Fáy András Alapítvány egyik fő küldetése az általános és középiskolás diákok pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási oktatása, most pedig emellett az Alapítvány egy formabontó digitális megoldást is fejlesztett a Platypus: A FinLit Story-t, amely egy pénzügyi feladványokkal teletűzdelt, ingyenesen letölthető, fiataloknak szóló mobilos játék. A játék két főhőse Cash és Flow, akiknek a kerettörténet szerint feladatuk megtisztítani az univerzumot a pénzügyi pusztulást terjesztő Suttogóktól.

Az applikációban a felhasználóknak többféle ügyességi pályán kell teljesíteniük ahhoz, hogy a pénzügyi romlásba taszított galaxisokat megmentsék. A játékban a pénzügyi tudás megjelenik a népszerű toposzra épített narratívában (univerzum megmentése), a megszerezhető pontok, valamint a gazdálkodási folyamatok kezelésében (hiteltörlesztés, licitálás). A Platypus appban gyűjthető sushik a játékon belül és kívül egyaránt felhasználhatók. A játékban bizonyos extra képességek „megvásárlása” csak sushival lehetséges; a játékon kívül pedig a felhasználók részt vehetnek a megszerzett sushikkal a Platypus Portálon zajló licitjátékban.

Az alábbi néhány lépés segít megérteni, hogyan működik a Platypus mobilapplikáció és a hozzá tartozó Platypus portál:

1. Töltsd le a Platypus: A Finlit Story mobilapplikációt az App Store-ból vagy a Google Play áruházból!
  2. Minden galaxis egy-egy pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási témakört jelenít meg. Egy galaxison belül több bolygón kell sikeresen teljesíteni a pályákat. Ne ijedj meg attól, ha az energiád elfogy, később folytathatod a játékot!
  3. Gyűjts sushikat a játékban való előrehaladással és a pénzügyi kvízek megválaszolásával. A megszerzett sushikkal a Licitshopban valódi ajándékokat lehet nyerni.
  4. Regisztrálj a www. platypus.hu weboldalon, hozz létre felhasználói fiókot és töltsd fel a diákigazolványod fotóját! 16 év alatti játékosnál szülői hozzájárulásra is szükség lesz a licitáláshoz.
  5. A mobilapplikáció menüjében található teleportálás funkción keresztül tudod átvezetni a sushikat a Platypus portálon lévő fiókodba. Naponta 150 sushit tudsz teleportálni.
  6. A Platypus portálon szerezz további sushikat keresztrejtvényekkel, online játékokkal, cikkek olvasásával, valamint további kvízekkel!
  7. Keresd fel a Platypus portálon található Licitshopot, itt láthatod a megnyerhető ajándékokat és az időszakot, amikor licitálni tudsz rájuk.

További információ a weboldalon: www.platypus.hu