Pályaválasztási előadás-sorozat második vendége

Pályaválasztási előadás-sorozat második vendége

Október utolsó hétvégéjén vendégünk volt a pályaválasztási előadás sorozatunkon Balogh Krisztina építészmérnök, Csurgó főépítésze.

A rendkívül csinos és művelt mérnöknő lenyűgöző előadást tartott szakmájáról, a hivatástudatról, arról hogyan kell helytállni egy, a köztudatban egyáltalán nem nőies pályán. Mesélt merész terveiről, megmutatta Szent Flórián barokk szobrának kalandos helyváltását. Arról is szólt hogyan használja „fegyverként” humorát és esetenként nőiességét bizonyos helyzetekben, és őszintén vallott a családi indíttatásról is, a példakép édesapáról, valamit arról az elszántságról, amivel tudatosan készült hivatására.

A beszélgetés végén játékra hívtuk előadónkat és az előadáson részt vevő anyukát is. Csoportot választottak maguknak: a feladat 15 darab papírlapból minden eszköz nélkül ki tud magasabb tornyot építeni. Krisztina csapatának „égigérő” tornya csak nem akart megállni …amiből arra következtetett a csapat, hogy erősebb alapot kell építeni. Az anyuka vezényelte társaság erős alapokkal bíró tornya viszont nem volt elég magas, inkább hasonlított egy erődre…amiből azt a tanulságot vonták le, hogy jó-jó a biztos alap de kell, de egy toronynak mégiscsak „kutyakötelessége” a magasságra való törekvés…