Poroszlón jártunk

Június 11-én a szegedi 2-es csoport fotósai Egerbe látogattak. Dr. Molnár Gyula áprilisban nyílt kiállítását bontottuk, ahol Fotós Csapatunk képei is megtekinthetőek voltak ezalatt a két hónap alatt. A pakolás befejeztével már el is indultunk az Egertől kb. 50 km-re fekvő Poroszlóba, és az ott található Tisza-tavi Ökocentrumba.

A Tisza-tó egy mesterségesen kialakított tó, amit az 1973-ban megépített duzzasztógát segítségével hoztak létre. Az ember alkotta táj fölött azonban nemsokára újra a természet vette át az uralmat, és mára már a tündérrózsa és a nyílfű mellett számos madárfajjal találkozhatunk a környéken, például bakcsókkal, gémekkel, vagy kárókatonákkal.

De amellett, hogy ezeket a fajokat testközelből, természetes élőhelyükön láthatjuk egy csónaktúra keretén belül, az Ökocentrum még mással is kecsegtet; a madarak mellett Magyarország különféle halfajait is megismerhetjük közelebbről az óriásakváriumban, például a harcsát, a csukát, vagy az ország egyik legnagyobb halfaját, a vizát.

Miután csoportunk az Ökocentrumot végigjárta, fáradtan, de élményekkel gazdagon tért haza a hosszú út után.

Benczúr Anna, Szeged 2-es csoport