„Yina Chua a nevem. A délkelet-ázsiai Szingapúr városállamból érkeztem, ami a Maláj-félsziget déli csücskén fekszik. Habár Szingapúr 131-szer kisebb, mint Magyarország, lakosainak száma túllépi az 5 millió főt. Ezen a pici és zsúfolt helyen fejeztem be 16 évnyi tanulmányaimat pár hónappal ezelőtt. Miután megszereztem marketingből a diplomámat, valami hasznosat szerettem volna csinálni és megtapasztalni valami mást a világból, mielőtt belépnék a nagyvállalatok világába; éppen ezért körültekintettem az önkéntes programokat kínáló lehetőségek terén.”

 

Európát mindig is izgalmas és vonzó helynek tekintettem, és mivel erős az érdeklődésem a gyerekek iránt, így a Csányi Alapítvány a Gyerekekért önkéntes programja volt a nekem való projekt. Sokat hallottam Magyarország szépségéről és miután jobban megismertem az Alapítvány tevékenységét, amit a hátrányos helyzetű gyerekekért tesz, magával ragadott a gondolat.

 

Szingapúrban az oktatás kiemelt fontosságú, mivel az országnak nincsenek természetes nyersanyagkészletei. Az emberi munkaerő az egyetlen forrás, amire támaszkodhat az ország, éppen ezért a kimagasló oktatás mindenki számára rendkívül fontos. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy soha nem fosztottak meg az oktatásban való részvétel lehetőségétől és ehhez minden segítsége meg is kaptam. A jó oktatás lehetőséget nyújtott, hogy megismerhessem a világot, megtapasztalhassak új dolgokat és új kultúrákat ismerjek meg. Ennek eredményeképpen, remélem, hogy munkámmal az Alapítvány munkáját segíteni tudom, hozzájárulhatok a gyerekek oktatásának elősegítéséhez, szélesíteni tudom az általános nézeteiket és inspirálni tudom őket a kitartó tanulásra.

 

Annak ellenére, hogy csak nem régen érkeztem meg Pécsre és még nem találkoztam a gyerekekkel, az Alapítvány így is nagyon szépnek és hasznosnak tűnik. Számomra ez lesz az első önkéntesi munka, és hogy gyerekekkel foglalkozom. Mindezek ellenére, úgy érzem minden nagyszerűen fog zajlani, mivel az Alapítvány mentorai nagyon kedvesek és segítőkészek.