PSYCHE

Jászsági Közösségi Ház Déryné 6 Galériájában a jászárokszállási származású Görbe Alexandra, Barcsay – díjas festőművész PSYCHE című kiállítása nyílt meg április 10-én.

A kiállítás megnyitón dr. Radoszáv Miklós, az Alapítvány operatív igazgatója üdvözölte a megjelenteket, és megtiszteltetésnek érzi, hogy Alexandra ezen a helyen állítja ki munkáit. Fontosnak tartja, hogy a tehetséges jászsági kötődésű alkotók számára továbbra is bemutatkozási lehetőséget biztosítson a Déryné 6 Galéria.

Koncz Gábor festőművész, szubjektív, személyes benyomásai, saját gondolatai mentén beszélt a falakon látható művekről. Az olajjal festett, aprólékosan kidolgozott és részletgazdag vászon képeket, véleménye szerint, líraiság hatja át. A természeti formák nagyon közel állnak az emberiséghez ősidőktől fogva, így ezeknek szimbolikus tartalmaik vannak. Alexandra a sötétből előbújó fákat jeleníti meg nagyméretű vásznain, melyek mély benyomást nyújtanak a nézők számára. „Végtelen” sorozat elemei sem csupán a külső formák végtelen gazdagságának reflexiói, hanem a lélek mélyére is invitálják a befogadót. A másik ilyen nagy téma a kiállításon a dió. Az óriás olajfestményeken jóval túl mutat már a dió, mint termés fogalmán, elsősorban az ember és az idő megtestesítőinek szánta az alkotó.

„A „Psyche” sorozat monumentálisra nagyított, vagy tömegesen megjelenített diós-képei, a káosz és rend képzetét egyszerre reprezentáló alkotások, melyek az ember ősidőkre visszanyúló törekvésére is utalnak. Mondanivalómmal a természet jelenségeibe, formáiba igyekszem betekintést nyújtani, ezekből képet, mintarendszert, szépséget alkotni.

Munkáim egyszerre szólnak a formák és színek végtelen gazdagságáról, szépségéről, és a lélek vágyáról a paradicsomi létforma iránt. Alkotásaim ehhez az immár elveszni látszó, mégis oly vágyott világhoz igyekszenek közelebb vinni a befogadót.” Görbe Alexandra festőművész

Gratulálunk Görbe Alexandra kiállításához! Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Köszönjük Kalla Andrea és Pintér Nóra színvonalas zenés közreműködését, mellyel emelték a megnyitó hangulatát!