Segíteni jó! – Idősek otthonát díszítettük

Segíteni jó! – Idősek otthonát díszítettük

„A Csányi Alapítvány jászsági gyermekei már több alkalommal végeztek különféle önkéntes tevékenységet, illetve vettek részt érzékenyítő programokon. A célunk az, hogy ezek a gyerekek – felnőtté válva – könnyebben nyissanak a rászorulók felé és természetessé váljon számukra a segítségnyújtás. Fülöpné Paksi Katalin önkéntesünk szervezésében ismét lehetőségünk adódott erre, amikor a jászberényi Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény idős gondozottjait leptük meg március 30-án, és öltöztettük ünnepi díszbe az udvarukat és ablakaikat.

A dekorálást lelkes előkészítés előzte meg. A Jászság 3-as és Jászság 4-es csoport tagjai, illetve az OTP Bank önkéntesei otthonukban elkészítették a különböző technikával készült húsvéti díszeket, amelyeket kedden délután helyeztünk el az épület nagy előkertjében, így az idősek a szobájukból is gyönyörködhetnek benne. Elmondásuk szerint minden évben van egy tojásfájuk, de idén öt kisebb-nagyobb fát díszítettünk fel nagy örömükre. A gondozók hatalmas szeretettel fogadtak bennünket és néhány bentlakót kikísértek a teraszra, ahonnan láthatták az udvar díszítését.

A Jászság 4-es csoport ikerpárja, Kovács Hanna és Zsolti nagymamája is ebben az intézményben él, így nagyon örültek, hogy ők is velünk lehettek ezen a napon. Pár szót válthattak a mamával, aki boldog volt, hogy láthatta az unokákat. Az OTP önkéntesei tavaszi dalokkal is készültek, amelyek közül néhányat együtt énekeltünk el fiatalok és idősebbek. Az intézmény dolgozói apró meglepetésekkel köszönték meg a segítségünket és szeretettel várnak bennünket máskor is.” Nagy Ildikó és Hábenciusné Balla Andrea mentorok

További képek a Galériában láthatók!

Az alábbi videóban pedig az otthoni előkészület kulisszatitkaiba pillanthatunk be: