Sokszínűség

Sokszínűség

Az összefogás és az együttműködés jelentőségét hangsúlyozva 2013-tól Sokszínűség címmel szakmai konferencia sorozat indult el a Miskolci Egészségügyi és Szociális Civil Műhely szervezésében. Ebben az évben hatodik alkalommal került megrendezésre az esemény, melynek idén kiemelt célja a nemzetközi területen tevékenykedő szervezetek bemutatkozása, valamint nemzetközi partnerek megszólítása.

Az október 30-án megrendezett konferencián a Csányi Alapítványt  dr Radoszáv Miklós operatív igazgató úr képviselte, aki az Alapítvány Életút Programjának 15 évre visszatekintő hátrányos helyzetű, rászorultak körében végzett tevékenységéről  tartott előadást.

A szociális és egészségügyi területen tevékenykedő civil szervezetek a jógyakorlatok és a tevékenységek bemutatásán felül, a területhez kapcsolódó nemzetközi kutatási eredményekről is beszámoltak. A témák nagyon színes palettán mozogtak. A tehetséggondozáson túl, a hajléktalan ellátásról, a demenciával élők gondozásáról, a női esélyegyenlőségről, valamint a kiszolgáltatottságról, egészségvédelemről, a nemzetközi kapcsolatok szerepéről, és a  nagycsaládosok helyzetéről is szó esett.