Sporttábor Mohácson

Sporttábor Mohácson

A 2020/21-es tanévben az Alapítvány Gyermekparlamentje új pályázatot írt ki a támogatottak számára, mellyel ezúttal a röplabda iránt érdeklődőknek szerettek volna lehetőséget biztosítani képességeik fejlesztésére. A pályázat nyertesei egy ötnapos sporttáborban vehettek részt Mohácson július 12. és 16. között.

“A tábor ideje alatt változatos programokon vettünk részt. A reggeli bemelegítő edzések és rávezető gyakorlatok után a röplabda technikai elemeit sajátítottuk el. Így készültünk a bajnokságra, amely során több fordulón keresztül izgalmas és szoros mérkőzéseket játszottunk. Íme a végeredmény:

1.helyezett : Lecsaplak

Pálfi Eszter, Kern Andor, Varga Izabella, Bogdán Boglárka, Oláh Tamás

2.helyezett : Kalória

Kuckó Nadin, Horváth Ferenc, Burai Tamás, Balla Andrea, Gál András

3.helyezett : Szabadkéz

Érdi Kíra Mirella, Juhász-Aba Nikolett, Balla Melodi, Sós Máté, Balázsi Róbert

4.helyezett : Kitartóak

Völfinger Petra, Kovács Bianka Alett, Flibert Virág, Peredi Olivér, Koszta Gergő

Egy meglepetés bajnokságot is szerveztek nekünk, amiben a mentorok csapata ellen is játszottunk. Sporttábor lévén, szerdán alkalmunk volt megismerni Nagy Tímeát és Dunai Antalt a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületéből, akik példaként szolgálhatnak mindannyiunknak. A sportoláson kívül megismertük a nagy történelmi múlttal rendelkező Mohács városát és híres hagyományát a Busójárást. Baráth Gábor maszkfaragó műhelyében felpróbálhattunk egy valódi busóöltözetet és készítettünk saját maszkot is. A dunai élményhajózás is egy jó emlék marad, Dunaszekcsőig vitt minket Magyarország egyik leggyorsabb és legújabb katamaránja. Egy remek táborban vettünk részt, szívesen eljönnénk a következő évben is. Örülünk, hogy jobban megismerhettük ezt a sportágat és hogy más Közösségi Ház tagjaival közösen fejlődhettünk.” Burai Tamás, Jászberény 2-es csoport, Flibert Virág, Varga Izabella, Pécs 2-es csoport, Kuckó Nadin, Nagybajom 1-es csoport

GALÉRIA