Gyakorlat teszi a mestert XII.

Gyakorlat teszi a mestert XII.

A Csányi Alapítvány és a Bonafarm közös pályázatának köszönhetően ma lehetőségem nyílt egy szakmai nap keretein belül betekintést nyernem a villányi Csányi Pincészet életébe. Kereskedelem és marketing szakos hallgatóként azért választottam ezt a helyszínt, mert szerettem volna jobban megérteni, hogyan működik egy borászat üzleti és adminisztratív oldala, valamint miként kapcsolódnak össze a termelési folyamatok a marketing- és értékesítési tevékenységgel.  A látogatás során lehetőségem volt megismerkedni a borászat mindennapi működésével, és közelebbről megismerni ezeket a háttérben zajló adminisztrációs folyamatokat. A nap folyamán, Szabó István, a pincészet jövedéki és adminisztrációs szakértője részletesen bemutatta, milyen szerteágazó munka ez, mekkora felelősséggel járnak a háttérfeladatok és mennyire kulcsszerepet játszik az, hogy több mindenhez is értsünk. Továbbá érdekes volt látni, hogy a borászatban nemcsak a szőlő és a bor a fontos, hanem az adminisztratív teendők is. A nap során sok új ismerettel gazdagodtam, melyeket tanulmányaim során is tudok alkalmazni és igazán inspiráló volt látni mennyire precízen zajlanak a belső folyamatok. Innen is köszönöm a lehetőséget!

Sándor Laura Éva, Nagybajom 1, MATE kereskedelem és marketing szak másodéves hallgatója