Szakmai nap

Szakmai nap

November 24-én pénteken, szakmai napon vettem részt a Monicomp Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt-nél. Érkezésemkor Schittler Péter, a cég egyik vezető projektmenedzsere fogadott, akivel azonnal beszélgetni kezdünk a projektvezető munkakörről. Később elkezdődött a munkanap, ahol megbeszélésről-megbeszélésre kellett mennünk. Először egy rövid power shiften vettem részt, ahol a cég IT részlegének dolgozói beszámoltak arról, hogy előző nap meddig jutottak, és hogy a mai nap folyamán mit szeretnének befejezni.

Ezután egy konferencián vettem részt, ahol a cég egy bizonyos projektjéről volt szó. A jelenlévők a cég adott területeinek vezetői voltak. Érdekfeszítő volt látni, hogy ugyan a céljuk közös, de mégis egy-egy projekt sikere, mennyi kompromisszummal jár. A megbeszélés után a projektvezetők tartottak egy powershiftet maguk között.

Nagyon hálás vagyok Velner Bálintnak, aki minden kérdésemre készségesen válaszolt. Köszönöm Péternek, akinek bár jól láthatóan van elég dolga volt, amire oda kell figyelnie (munkája során, hiszen hatalmas felelősséget vállal minden nap, minden döntésével) mégis időt szakított arra, hogy mindent elmagyarázzon nekem, és átadja a legtöbbet ez alatt a rövid idő alatt, és persze a Csányi Alapítványnak, aki lehetőséget biztosított arra, hogy részt vehessek egy átfogó szakmai napon.

Szölösi Attila, Jász 2-es csoport, Budapesti Gazdasági Egyetem, másodéves gazdasági informatika szakos hallgatója