Szárnyakon szédülő

A Jászsági Közösségi Ház Déryné 6 Galériájában Szárnyakon szédülő címmel Nagy Anikó kiállításának megnyitójára került ma sor.

Nagy Anikó jászberényi amatőr művész, akinek alkotásai esti énidejének eredményei. A tevékenység egy nehéz élethelyzetben kapott helyet, melyről nehéz szólni. A rajzok viszont nyilatkoznak: félelemről, halálgondolatról, rákbetegségről, gyászról, s ezek mellett helyet kapnak az élet szépségei is. A család öröme, az apró pillanatok benyomásai, valamint a természet és az állatvilág szépsége váltják a borúsabb képeket, arról tanúskodva, hogy a válságállapotban utat tör magának a művészet, arra sarkalva az embert, hogy kidolgozza, kirajzolja magából a gondokat és a küzdésre, az életre sarkalja őt.

Dr. Radoszáv Miklós, az Alapítvány operatív igazgatójának köszöntőjét követően Árva Zsolt és Nagy Anikó gitárral kísérték Kovács Zsigmond improvációs énekét. Majd Kohári-Nagy Boglárka ismertette édesanyja  alkotói munkásságát, megható betekintést kaptunk szoros kapcsolatukról, életükről.

Szakmai ajánlójában Velkeiné Pócz Ilona, a Lehel Vezér Gimnázium nyugalmazott rajzszakos művész tanára kiemelte, hogy a művészet lehetőséget teremt és segít áthidalni az élet nehézségeit és kifejezni az érzelmeket. Nagy Anikó Caravaggio és Goya műveinek tanulmányozásából merített inspirációt, és grafikáiban a sötét és világos, a fény és árnyék kontrasztját drámai módon alkalmazza.

A megnyitó rendkívüli érdeklődést váltott ki, és sokan voltak kíváncsiak a kiállításra. Az elismerő szavak és a csodaszép virágcsokrok egyértelművé teszik, hogy Anikó alkotásaival és személyiségével magával ragadta a közönséget.

Ezúttal is gratulálunk Nagy Anikónak, és köszönjük minden közreműködőnek a segítségét!

Köszönjük Gémesi Balázsnak a fotókat!

Képek a Galériában láthatók!