Szarvaskői kirándulás

„A Jászság 3-as és a 4-es csoport az Iránytű projekt keretén belül a Bükk-vidék csúcsrégiójának nyugati peremére, a Keselyű-hegy környékére kirándult október 26-án. Nagyon izgultunk, hogy milyen körülmények között kell majd túráznunk, mert előző napokban sokat esett az eső. Végül másfél óra buszozás után megérkeztünk Almárra, ahol a telefonunkra feltelepített GPS túraútvonalakat mutató alkalmazást használtuk segítségül. Az avar és a fák arany, barna és zöld színben pompáztak. Az erdő hangját is megfigyeltük, az Eger-patak csobogása, a madarak hangja is nagyon szép volt. Viszont a vizes levelek és a csúszós, saras talaj miatt kissé nehezen jutottunk fel a hegyre, sőt volt olyan is, hogy egymás segítséget kellett kérnünk. Azonban megérte, hisz a kilátás gyönyörű volt! A fárasztó út után tartottunk egy pihenőt Szarvaskő pihenőparkjában, és aztán rögtön indultunk fel a Várromhoz. Mikor felértük és elénk tárult az őszi színekben pompázó mesebeli falu, nem volt mindennapi látvány!” Varga Orsolya és Pege Gyula, Jászság 3-as csoport

„A szarvaskői Vodafone kilátóba már csak a csoport egy része indult tovább, mivel sokan elfáradtak. Elég veszélyes volt a felfelé vezető út, páran el is csúsztunk, de mire felértünk a kilátóhoz, a csodás kilátás kárpótolt bennünket. A kilátót 2004-ben építtette a mobilszolgáltató, mivel a községtől csak úgy kaptak engedélyt ehhez, ha kilátót is építenek ide. Tiszta időben 30 méter magasságból megcsodálható lenne Eger-patak vulkanikus szurdoka, amit sajnos most nem láttunk teljesen a ködben. Visszafelé találtunk egy biztonságosabb utat, ami egyben kerülő is volt. Így ma 11km-t tettünk meg, közel 500m szintkülönbséggel. Élményekkel feltöltődve tértünk ma is haza.” Kovács Hanna és Sas Maja Anna, Jászság 4-es csoport

A többi kép a Galériában megtekinthető!