Szenvedélybetegségről dióhéjban

Szenvedélybetegségről dióhéjban

November 23-án délután a pécsi 1-es csoport tagjai kötetlen beszélgetésen vettek részt, ahol a szenvedélybetegségek, azon belül is az alkohol okozta függőség kapta a leghangsúlyosabb szerepet beszélgetésünkben.

Egyik társunk édesanyja  koordinálta  a beszélgetést,  aki érintett a témában. Izgatottan vártuk ezt a délutánt kérdéseket fogalmaztunk meg egymás között a témában, amik leginkább érdekelnek minket és megválaszolásra várnak.

A beszélgetés során a témának több aspektusát is érintettük. Próbáltuk definiálni, megfogalmazni saját szavainkkal mit is jelent ez a fogalom a mi szótárunkban. A következményekről, hátrányokról. A kiváltó tényezőkről (magánéleti, munkahelyi stb.). A felismerés, a felvállalás, valamint a segítségkérés fontosságáról. A családra, a közvetlen környezetre gyakorolt hatásairól. Azon segítő szervezetek, szakemberek munkájának kiemelkedő szerepéről, amelyek, akik, „a gödör mélyére” került embertársaik megsegítésére tették fel életüket. A prevenció hangsúlyos szerepéről.

Fontosnak tartjuk, hogy beszéljünk erről, mert napjainkban a szenvedélybetegségek egyes formái mindinkább előtérbe kerülnek mindennapjainkban. A mi korosztályunkban is egyre inkább rizikófaktornak tekinthető.

A beszélgetés nagyon hasznos, érdekes és elgondolkodtató volt.

A P1 csoport tagjai