Szülői értekezlet

Kaposvár: Február 15-én a kaposvári legkisebbek, a 4-es csoport szülei vettek részt az első félév-értékelő szülői értekezleten. A legfontosabb téma a félévi eredmények értékelése volt. Nagyon szép eredmények születtek, büszke vagyok rájuk. Szóba kerültek az aktuális pályázatok, illetve beszéltünk az Életút Napról és a nyári táborokról is. Jó hangulatban töltöttük együtt a délutánt, legközelebb a nyári táborok előtt találkozunk.

Halász Marianna, mentor, Kaposvár 4-es csoport

Pécs: Február 08-án, félévi értékelő szülői értekezleten vettek részt a Pécs 1 kicsi csoport szülői. A csoport szépen teljesített a félév során. A központi felvételi eredmények átbeszélése után az elkövetkező szóbeli és alkalmassági vizsgákról is szó esett. Az elkövetkező hónapok programjairól is megtudhatták a szülők, érintőlegesen az Életút-napról és a nyári táborokról is kaptak előzetes tájékoztatást. Az aktuális pályázatok is ismertetésre kerültek. A szülői informatív volt, mint mindig. Találkozunk tavasszal, startra készen a nyári táborokra. Borsy Luca mentor

Félévi szülői értekezlet zajlott a Pécs 2 és Pécs 3 csoportokban ( 02. 16. ). Az érdeklődés még mindig kielégítő, a tagok 80%-a jelen volt.  Elsősorban a tanulmányi eredményekről esett szó. Idén már több tantárgy is gondot okozott – történelem , biológia – hiszen a tananyag részletesebb lett, több időt igényel a bevésése. Beszélgetés zajlott a továbbtanulásról is, hiszen a jövő tanév elején már az előkészítő foglalkozásokra kell évindításkor jelentkezni, vagyis nincs idő halogatni az iskolaválasztást. Fontos szempontként fogalmazódott meg a képességekhez mérten való választás. Az alapítványi programok pontos időpontjai újból felelevenítésre kerültek. A közelgő Életút nappal kapcsolatos kérdésekre is választ kaptak  a szülők. A Portfólió védéssel kapcsolatban felmerülő kérdésekre is kielégítő választ kapott minden érdeklődő.

Kaposvár: Kaposvár 1-es csoportja február 8-án tartotta félévi szülői értekezletét. Kitértünk a félévi eredményekre, az általános és a középiskola közti átmenet nehézségeire. Beszéltünk a középiskolát érintő ösztöndíj-számítási rendszerünkről, mely eltér az általános iskolában megszokottól. Szóba kerültek a következő félév várható eseményei, az aktuális pályázati lehetőségek, valamint a nyári tematikus táborok. Bőle Lilla, mentor

Kaposvár: A központi középiskolai felvételin szerzett benyomásokról osztottuk meg véleményeinket kaposvári szülőkkel a tegnap esti szülői értekezletünkön (január 22.). Fő témánk természetesen ennek kapcsán a továbbtanulás volt, dr Radoszáv Miklós operatív igazgatónk is velünk volt, s így közösen értékeltük a tapasztalatokat, beszéltünk a következő időszak terveiről, elvárásairól is. Szó esett Kaposvár 2 csoportjának szülői értekezletén a félévi tanulmányi munkákról, a tavaszi időszak várható programjairól is. Nagy változás előtt álló gyermekeinket továbbra is együtt és összehangoltan kívánjuk segíteni a közeli s távolabbi célok elérésében.  Vancsuráné Sárközi Angéla, mentor