Tanév indító szülői értekezletek

Tanév indító szülői értekezletek

Nagybajom –
Nb2. 2017.09.23.

A szülői értekezleten nagyon sok fontos információt kaptunk a gyerekek éves programjáról, lehetőségeikről. A tájékoztatáson túl, a gyerekek szerződésben fogalmazták meg, önmaguknak szóló elvárásaikat. Ezután kötetlen beszélgetés következett a szülők, a mentorok és a gyerekek között. A nap folyamán a szülők jobban megismerhették egymást, míg a gyerekek játékkal töltötték az idejüket, miközben kezdtek egy csapattá kovácsolódni.

 

Szeptember 19-én a Mohács 1-es csoport is megtartotta tanévindító szülői értekezletét. Az összejövetel elején a nyári táborokban készült kisfilmeket tekintették meg a szülők és a jelenlévő gyerekek, jó érzés volt felidézni a vidám pillanatokat. Az értekezlet második részében az elkövetkező programokat, mint a Családi Nap és a Gyermekparlamenti ülés feladatait beszélték meg.  Hosszan esett szó a továbbtanulásról is, hiszen ennek a tanévnek a legfontosabb döntése az lesz, hogy a következő tanévtől melyik gyerek hol folytatja tanulmányait. Az értekezlet végén a szülők köszönettel fogadták az újonnan érkezett adományokat.

 


Nb3. 2017.09.16.
Szinte teljes létszámban megjelentünk szeptember 16-án a Közösségi Házban és a gyerekekkel együtt meghallgattuk mentorunk Szabó Roland által tartott szülői értekezletet. A tanévre tervezett programokról, pályázatokról információkat kaptunk. Ezt követően aláírtuk az új szerződéseket, közben élménybeszámolókat hallhattunk a gyerekektől a nyári elfoglaltságukról. Vendégül láthattuk Biró Patrikot is, jó érzés volt vele ismét találkozni. Sok sikert kívánunk a gyerekeknek és mentoroknak az idei tanévre ismét.

A Mohácsi Közösségi Ház 3-as csoportjának szülői értekezlete szeptember 15-én lett megtartva. Szó esett az előző tanév végi táborokról és az elkövetkezendő év programjairól, feladatairól. A Tanulmányi szerződések aláírása mellett az új angol fejlesztő tanár bemutatása is megtörtént. A megbeszélés közös fényképnézegetéssel zárult, melyen a gyerekek vidám pillanataiba tekinthettek bele a szülők.

Kaposvár 2-es csoportja szeptember 15-én tartotta tanévnyitó értekezletét a 7. évfolyamosok számára. A csoport tagjaira sok feladat vár ebben a tanévben. Az új feladatok közé tartozik a Csányi Alapítvány nyelvi versenyén való elindulás, és az ECDL vizsga megszerzéséért is ebben a tanévben kezdődik meg a küzdelem. A szülők részletes tájékoztatást kaptak a tanév rendjéről, aláírásra kerültek a támogatói szerződések, melyek kapcsán alaposan átbeszéltük a gyermekek egyéni vállalásait. Szó esett arról is, hogy az új tanév megkezdése előtt kicsinosítanánk a Közösségi Házunkat. Az őszi nagytakarításban a szülők is és a gyerekek is segíteni fognak.

Pécs 1. csoport: 2017. szeptember 15-én délután a pécsi kis csoport kezdte meg harmadik évét az alapítványban egy évindító szülői értekezlettel a közösségi házban. Valamennyi szülő képviseltette magát. Szó volt többek között az idei tanév órarendjéről, fejlesztő órákról, az idei nyári táborok tapasztalatairól, a jövő nyáron várható táborokról, az elkövetkező hónapok programjairól mint: Kutatók éjszakája, Sakkfesztivál, alapítványi foci bajnokság és természetesen a hónap utolsó szombatján megrendezésre kerülő családi napról, amikor a Katica tanyára látogatunk. A szülők sok új információval gazdagodva távoztak.

Mohács 2-es csoport szeptember 14-én tartotta tanév indító szülői értekezletét. Kezdésként a kőszegi Természetismereti, illetve a balatonszemesi Pénzügyi táborról készült képeket és videókat tekinthették meg a szülők. Később az előttünk álló tanév programjairól, a Családi Napunkról és a közelgő Gyermekparlamenti ülésről volt szó. Legfőbb témánk a továbbtanulás volt, mert a megfelelő középiskola kiválasztása rendkívül fontos. Az értekezletet dr. Radoszáv Miklós operatív igazgatónk is megtisztelte jelenlétével.

A Jászság 3-as csoport gólyáinak és szüleinek szeptember 13-án megtartottuk tanévnyitó értekezletünket. Megtelt a drámaterem a kíváncsi résztvevőkkel, akik már alig várták, hogy megtudják, mi is fog velük történni ebben a tanévben. A szerződésbe mindenki kitöltötte az első évi vállalásait, megtudhatták nagy vonalakban az éves programot, a fejlesztő foglalkozások rendjét, a különböző pályázatokról is tájékoztatást kaptak. Lelkesen várják a kicsik az őszi programokat is!

A Jászság 1-es csoport szeptember 12-én tartotta a tanévnyitó szülőértekezletét. A 10. osztály nagy feladat elé állítja a gyerekeket. A gimnáziumokban fakultációt kell válasszanak, az Alapítványnál portfólió értékelőn mérettetik meg magukat. Szó esett a tervezett programokról, a családi kirándulásról, a nyelvvizsgákról. A nyelvgyakorlásban  ismét a diákok segítségére lehet az októberben érkező külföldi önkéntes. A tanulmányi szerződésekbe az aláírások mellett  a tanulók vállalásai is bekerültek.

Kaposvár 3-as csoportja szeptember 12-n tartottuk  a tanévkezdő szülői értekezletet. A legfőbb témája az értekezletnek 10. évfolyam portfólió védéséről és annak legfontosabb pontjairól szólt A portfólió megújító elbeszélgetésen a gyerekeknek az eddigi alapítványban eltöltött időszakáról kell számot adniuk ezen a védésen. A továbbiakban olyan fontos szempontokat beszéltünk át, mint az ECDL vizsgák befejezése a 6-7. modul, erre félévre és a B2 nyelvvizsga letétele a 10 év végére.  A hangulatos értekezlet végén nyári táborokat beszéltük át, a közös táborunkat, Erdélyt és az angliai, németországi és a pályázható össz-művészeti tábort. Az évkezdő értekezlet jó hangulatban és tartalmasan telt.

Pécs 2-es és 3-as csoport: Szülői értekezlet zajlott a Pécsi Közösségi házban szeptember 11-én. A pécsi csoportok közül a 9. és 6. évfolyamos diákok és szüleik gyűltek össze és indították az új tanévet. A szerződések aláírásán túl az idei tanév őszi programjait a nyári táborok lehetséges időpontjait, a már futó, illetve hamarosan kiírásra kerülő alapítványi pályázatokat beszélték meg. Fontos volt a személyes adatok frissítése , elsősorban a középiskolások tekintetében. A szülők és gyerekek mindkét csoport esetében szinte teljes létszámban képviseltették magukat. Az őszi családi napok szervezése, lebonyolítása, a már megtörtént programok tapasztalatainak megbeszélése az élmények felelevenítése hangulatossá tette az értekezést. Feltöltődve, lelkesen kezdődhet a 2017/18. tanév.

Szeptember 10-én a szegedi 1-es csoport is megtartotta a tanév eleji szülői értekezletét. A szülői értekezletünk a csoport első egyetemista tagjának a beszámolójával kezdődött. A többiek ízelítőt kaphattak, hogy milyen érzés az egyetemi előadásokon való részvétel. Mivel a csoport nagy része az idei tanévben fog érettségizni, így a szülői értekezletünk fő témája az érettségire való felkészülés illetve a pályaválasztás volt. Természetesen idén is megkötöttük a tanulói tanulmányi szerződéseket, amelyben rögzítettük a tanulók vállalásait. A vállalások között kiemelten fontos szerepet kapott a nyelvi vizsgák letétele, a sikeres érettségik, egyetemi felvételi, valamint a következő tanév során, a közösségért vállalt önkéntes munkák.  Az informatív szülői értekezlet után tartottuk a családi napunkat, amelyről elmondható, hogy nagyon jól sikerült.

     

A szegedi 3-as csoport szeptember 9-én tartotta tanévnyitó szülői értekezletét. A kora délutáni Gyerekek Akadémiája után a szülők is megérkeztek a Szegedi Közösségi Házba, hogy az első középiskolás tanév szülői értekezletén részt vegyenek. Sok új dolgot beszéltünk meg a szülőkkel, különös hangsúlyt fektetve az új, középiskolai ösztöndíj rendszerre, a nyelvi versenyre és az őszi időszak programjaira. Emellett szó esett a tanórákról, órarendről, a Diákparlamentről és minden egyéb a hétköznapi dolgokat megkönnyítő támogatásokról. Természetesen az idei tanévre vonatkozó szerződésekről sem feledkeztünk el. Bízunk benne, hogy továbbra is zökkenőmentesen folytathatjuk az eddigi közös munkát a gyerekek érdekében.

A szegedi 2-es csoport szeptember 8-án tartotta meg tanévkezdő szülői értekezletét. Átbeszéltük az idei év programjait, a nyelvi versenyen való részvétel részleteit, pályázati lehetőségeket, a közelgő érettségikre és felvételikre való felkészülést. A szülői értekezleten aláírtuk az idei év tanulmányi szerződéseit a vállalt kötelezettségek megjelölésével.

Kaposvár – A mai napon (szeptember 5.) került sor az 1-es csoportjának  évindító szülői értekezletére, melyen szülők és gyerekek egyaránt jelen voltak, hiszen elsősorban a tanulói szerződések meghosszabbításáról, az aktuális tanév elvárásairól, várható programjairól és legfőképpen a közelgő Családi Nap eseményeiről esett szó. Beszéltünk az aktuális pályázati lehetőségekről, melyek közül a focibajnokság keltette fel leginkább a fiatalok érdeklődését. A hírt az októberben hozzánk látogató külföldi önkéntesről szintén nagy örömmel fogadták a gyerekek.

     

 

 

 

 

Mentés