Szülői értekezlet

Szülői értekezlet

A Pécs 3-as csoport félévértékelő szülői értekezletet tartott (február 7.). Az elért eredmények értékelését követően megbeszélték a közeljövőben várható programok időpontjait: Focibajnokság, Életút Nap, nyári táborok, kirándulás, projekt napok, Szülők Akadémiája; valamint az aktuális pályázati kiírásokat is áttekintették. A pályamunkák elkészítését a csoport tagjai megkezdték. A program jó hangulatban telt, a szülők hasznos információk birtokában távoztak.

 

A Pécs 1-es csoport szülői és diákjai január 18-án, félévi szülői értekezletre gyűltek össze. Előtérbe került a középiskolai továbbtanulás, hiszen egy év múlva felvételiznek a csoport tagjai, a jó tanulmányi eredmény és a megfelelő iskolaválasztás fontossága is. Szó esett még a közeljövőben várható programokról: a foci bajnokság, a budapesti kirándulás, szülők akadémiája, tehetség nap, Életút nap, nyári táborok. A szülői értekezlet jó hangulatban telt, a szülők sok információ birtokában távoztak.

Legközelebb tavasszal találkozunk hangolódva a nyári táborokra!

 

Kaposvár 1-es csoport január 18-án szülői értekezletet tartott. A főszerep továbbra is a továbbtanulásé volt, szó esett a jelentkezési lapok leadásának határidejéről és a szóbeli felvételik időpontjairól is. Beszéltünk a 2. félév várható eseményeiről, az aktuális pályázati lehetőségekről, illetve a közelgő budapesti látogatásunkról az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába. Szóba kerültek a nyári idegen nyelvi táborok és az idén Sarlóspusztán megrendezésre kerülő össz-művészeti tábor is, melyre a gyerekek közül többen is nagy izgalommal készülnek a tavalyi év pozitív tapasztalatai alapján.

A Pécs 2 csoportban félévi szülői értekezlet zajlott a Pécsi Közösségi Házban. ( január 10.) A félévi tanulmányi eredmények várható alakulásáról esett szó elsősorban. A tanulók jól teljesítenek az iskolákban, ezért jeles és kitűnő bizonyítványokra számítanak a szülők. Szó esett a nyári helyi és tematikus táborok programjairól, helyszínekről. Kiemelt fontosságú volt az Életút Nap, annak időpontja, várható programjai, a csoportprodukció felkészültségi foka. Nagy volt az érdeklődés a pályázatok iránt, főképp a nyári összművészeti tábor érdekes szülő és gyerek számára egyaránt. A múlt év tapasztalatai nagyon pozitívak, élmény dúsak, ezért kíváncsian várják az idei pályázati kiírást a sokszínű szekciók közül való választás lehetőségét.  Szülők és mentor megegyeztek abban is, hogy az idei év Szülők Akadémiája programsorozathoz lehetséges témaként saját kíváncsiságukat  megfogalmazzák, ötletként összegyűjtik. Az értekezlet  az Alapítvány élelmiszer adományával zárult. Köszönjük szépen. Varga Mónika, szülő