Szülői értekezlet

Kaposvár: Első alkalommal tartottunk szülői értekezletet online térben Kaposvár 2-es csoportjában. Noha a fiatalok életét mindenképpen az informatika vívmányai határozzák meg, a szülők többségének ez a platform, kicsit még idegennek hat. Igyekeztünk – az új formában is – minden fontos dolgot érinteni, megbeszélni.

„Sok mindenben más az életünk egy ideje, amelyhez igyekszünk mindannyian találékonyan és rugalmasan alkalmazkodni. Egy online szülői értekezletet azonban össze sem lehet hasonlítani azzal, amikor személyesen találkozhatunk, mert akkor tudunk beszélni egy-két szót külön is saját gyermekünkről a mentorunkkal, tudunk a szülőtársakkal szót váltani: ki mit főzött éppen, mi újság a munkahelyen, kivel mi történt, ki hogy van, stb… Az online rendszer teljesen más volt. Mindenki jelen van, de valahogy mégsem. Minden információt teljes mértékben megkaptunk ma este az első online szülői értekezletünkön. A mentorunk igyekezett mindenkit megszólítani, bevonni egy-egy személyre szóló mondattal, de a személyes jelenlétet semmi nem pótolhatja.” Antalné Szabó Szilvia, szülő

„Olyan fontos dolgokról esett szó, mint az előttünk álló portfólióvédés pontos menete, a következő időszak eseményei, tervei, a táborok, az Életút Nap dátuma, és a félévi tanulmányi eredményeket sem hagytuk ki. Fontos, és pontos információkat jegyeztünk le. A személyes találkozásra azonban mindannyian nagyon vágyunk. Azzal a tapasztalattal léptünk ki a virtuális térből, hogy büszkék vagyunk gyermekeink digitális tudására, jól esett, hogy segítettek nekünk, van tanulnivaló ezen a területen és azért ezt is kipróbáltuk, s gazdagodtunk vele.” V. Sárközi Angéla mentor

Pécs:  A mai napon február 05-én, 18:00-kor szülői értekezleten vettünk részt online felületen. A bekapcsolódás akadálymentes volt mindenki számára, aki részt vett az értekezleten.  A gyerekek mentora Gál András fontos információkat osztott meg velünk. Beszéltünk a táborok időpontjairól, amik idén nyáron lesznek.  Ezek pedig a gondolkodásfejlesztő és logika tábor (Veszprém), Sporttábor (Mohács) illetve Müvészeti tábor (Sarlóspuszta). Említésre kerültek a külföldi utak is, de a vírus miatt bizonytalan a helyzet sajnos. A mentorunk megszervezte keddi napokra a tanulószobát, azon diákok részére, akik szeretnének tanulmányaikban javítani. A közös tanulástól azt várjuk, hogy a gyerekek egymást is segítsék és a munkájuk ellenőrizhetőbb legyen. Továbbá szóba kerültek az ECDL vizsgák, amiből a tanulók sikeresen vizsgáztak 2 modulból a 2020-as év során. A további 3 modul idén kerül sorra. Anyagi támogatásokról is kaptunk felvilágosítást, hogy mihez és milyen módon tudunk kérvényt benyújtani. Mindenről részletes és érthető beszámolót kaptunk. Balla Nicoleta, Pécs 2-es csoport