Szülők Akadémiája Jászberényben

Szülők Akadémiája Jászberényben

„A jászberényi Közösségi Házban péntek délután (november 22.) került sor a Szülők Akadémiája következő előadására, melyen a szülőkön kívül, mi gyerekek is részt vettünk. Téma a pályaválasztás. Ennek keretében érkezett hozzánk a Budai Egészségközpont képviseletében Malinkó Hajnalka, humánerőforrás igazgató.

Felvezetőként Vida Zsuzsanna, az Alapítvány munkatársa beszélt nekünk a szakképzés átalakításának koncepciójáról, a szakmák fontosságáról. Azt is megtudhattuk, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében milyen hiány szakmák vannak. Megnéztünk az egyik hiány szakmával kapcsolatban egy rövidke  videót, melyből megtudhattuk, hogy mi az adott szakma pozitív és negatív oldala. Hogyan csökkent a munkanélküli emberek száma  az elmúlt 4-5 évben.

Malinkó Hajnalka miután bemutatta a Budai Egészségközpontot, a pályaorientációval kapcsolatban tartott előadást, amelyből megtudhattuk hogyan írjunk olyan önéletrajzot, ami megállja a helyét a munkaerőpiacon és segíti a munkaadó döntését a pozitív elbírálásban.

Nagyon köszönjük a hasznos és érdekes előadást mindkettőjüknek!” Hégete Alexandra, Jászság 2-es csoport