Hasznos tanácsok

Hasznos tanácsok

„Örömmel készülődtünk a Csányi Alapítvány Pécsi Közösségi Házában megrendezésre kerülő Szülők Akadémiája programsorozat következő előadására. Az eddigi témák előadásai, előadói igen sikeresnek mondhatók, hiszen sok szülőt vonzottak a helyszínre. Az Alapítványon belül mindannyian 15-17 éves gyerekek gyakorló szülei vagyunk, így nap, mint nap találkozunk a „KAMASZKOR” titokzatos kérdéseivel, problémáival. Bármely téma, ami ezzel a korral kapcsolatos, érdeklődésre számíthat a szülők részéről.

A mai nap /november 29./ témája igen érdekes és egyedi volt:”Vészjelek a kamaszkor írásában” Érdeklődéssel hallgattuk Tóth Attiláné, Molnár Valéria, grafológus és mentálhigiénés szakember gyakorlati példákkal tarkított előadását.A délután folyamán megismerkedhettünk a grafológiával, mint tudományággal, annak feladataival, céljaival, milyen magatartási problémákat jelez nekünk egy kamasz kézírása, miként fedezhetünk fel tanulási zavarra utaló vészjeleket, és mik is ezek a jelek a valóságban /öngyilkos hajlam, drog, alkohol/? Mi is egy kis időre grafológusokká válhattunk, közösen próbáltuk az ismeretlen kézírásokat boncolgatni, elemezni.

Az előadás egy idő után nyitott légkörű beszélgetőkörré alakult át, ahol mindenki feltehette a témával kapcsolatos kérdéseit.

Ezeken az összejöveteleken a kamaszkort érintő problémák megbeszélésén kívül fontosnak tartjuk, hogy gyermekeinken keresztül egy közösségbe tartozunk, beszélgethetünk, véleményt, tapasztalatot oszthatunk meg egymással, és nem utolsó sorban számíthatunk is egymás, és az Alapítvány segítségére, ha úgy hozza az élet.
Köszönjük!” Boros Ildiko, szülő Pécs 2