Szülők Akadémiája Szegeden

„Serdülőkor felnőtteknek” előadást hirdetett a Csányi Alapítvány a Szegedi Közösségi  Házba. Érdekesnek tűnt a téma, ami számomra igen aktuális is, s ezért kíváncsian indultam, hogy részt vegyek a programban.

Az emeleti terembe érve már látható volt, hogy nem egy szokványos előadás lesz, hanem egy interaktív beszélgetés vár ránk. A székek körben voltak elhelyezve, és az előadó – Korom István – is közénk ült le. A téma sok embert érdekelt. mindenki próbált minél több információhoz jutni. Úgy láttam, hogy mindenkinek tetszett az a módszer, hogy az előadó igyekezett minél több embert bevonni a beszélgetésbe. Ezt nagyban segítette, hogy a precíz fogalmak mellett saját élményeit, gondolatait is megosztotta velünk. Így mi is bátrabban fejtettük ki a véleményünket a témával kapcsolatban. Nagyon gyorsan elrepült az idő, jó lett volna még tovább folytatni, hiszen a válaszok újabb és újabb kérdéseket vetettek fel. Ígéretet kaptunk, hogy a közeljövőben több hasonló program is lesz még a Közösségi Házban. Ha időm engedi, szeretnék részt venni a többi hasonló foglalkozáson is.
Horváth Zsolt, szülő  (Szeged 2-es csoport)