Tavaszi kavalkád Kaposváron: versenyek és tanulmányi út

A tavasz a tanulmányi versenyek időszaka is. Csoportunk több tagja vesz részt a megmérettetéseken: Gyurka Péter a Táncsics Mihály Gimnázium történelem versenyén ért el második helyezést, Antal Dominik és Fekete Lilla az angol OKTV területi fordulójára készül. Sárközi Emma informatika versenyen járt, szépe eredménnyel. Egyetemistáink közül mérnökjelöltünk számol be röviden tanulmányi kirándulásáról.

„Február elején vettem részt, a Nemes Tihamér informatika verseny megyei fordulóján alkalmazási kategóriában. Szövegszerkesztésből, képszerkesztésből,  táblázatkezelésből és bemutató készítésből tevődnek össze a pontszámok.  A táblázatkezelést tartottam a legnehezebb feladatnak, hiszen ahhoz nem csak a formai feladatokra van szükség, hanem ugyanúgy kellenek hozzá a függvények és diagramok is. Most, március elején jött a jó hír, hogy az elért pontszámom alapján bejutottam az országos versenyre, ami Budapesten március 9-én kerül megrendezésre. Izgatottan várom, hogy milyen eredményt sikerül elérnem.” Sárközi Emma Kaposvár 2-es csoport

Az építészet alapkövei

Az idei szemeszter alatt lehetőségem nyílt elutazni Rómába, az építészet egyik legfontosabb városába. Szaktársammal három napot töltöttünk a városban, és szinte minden olyan helyet vagy épületet meg tudtunk nézni élőben is, amelyekről eddig a Budapesti Műszaki Egyetem építész szakán tanultunk. A közkedvelt turista látványosságokon, középületeken kívül (Szent Péter Bazilika, Colosseum, Trevi-kút) izgalmas volt személyesen megnézni, hogy az olasz építészet milyen elegáns, egyedi, és ugyanakkor praktikus tervezés alapján történt. Tökéletes tanulmányútnak volt tekinthető ez a pár nap. Úgy érzem, ez sokat segít a tanulmányaimban, sok tapasztalatot tudtam szerezni, és a közelgő szigorlatra is felkészített, aminek az anyagának jelentős része az itt megtekintett építészeti alkotásokból áll. A tanuláson kívül persze a szórakozásra is volt időnk, az olasz tészta mellett a legendás fagyit is megkóstoltuk. Trixler Szabó Péter, Kaposvár 2-es csoport